23948sdkhjf

Rekordoverskud hos Wila

For første gang i virksomhedens historie kom Wila ud med et tocifret millionoverskud.

Mere præcist blev det et overskud efter skat på 11,5 mio. kr. Det er en stigning på 265 pct. i forhold til 2017. Det oplyser Wila i en pressemeddelelse.

Administrerende direktør Lars Lauridsen glæder sig over resultatet og forventer at kunne følge op på det i indeværende regnskabsår.

Hurtig stabilisering og ny vækst
Det er kun to år siden, Wila præsenterede virksomhedens første underskud efter fusionen med GN Production tilbage i 2016, og det flotte regnskab for 2018 er ifølge administrerende direktør Lars Lauridsen blandt andet et resultat af både fusionen og overtagelsen af Sejs Engineering i 2017.

Herudover vurderer han, at den store indsats over en række år med at professionalisere og klargøre Wila til vækst nu viser resultater.

- Det har været hårdt arbejde at rette ind og sætte i systemer for at strømline tre virksomheders arbejdsmetoder og kulturer, men jeg synes, vi er nået godt i mål med det og oplever nu at have fået et rigtig stort kompetenceløft. Blandt andet kan vi nu også være ingeniør på kundernes projekter og er dermed blevet totalleverandør for mange af vores kunder, siger Lars Lauridsen.

Eksporten stiger
De seneste år har Wila slået hul til et stigende marked uden for Danmarks grænser, som også sætter sine spor i regnskabet. Blandt andet har Wila fået adgang til markeder i USA, Australien, New Zealand, Indien og England.

- Vores plan for de kommende år indeholder stor vækst, både hvad angår ordrer til ind- og udland samt medarbejdere, og vi håber på at kunne fortsætte den positive vækst på ordresiden i 2019, afslører Lars Lauridsen.

Målet er klart for de næste år. Wila vil vokse endnu mere og blive en større og mere betydningsfuld spiller på det internationale marked, end virksomheden er i dag.

- Vi har lagt en ambitiøs strategi for vores vækst i løbet af de kommende år, og den er vi kommet godt fra land med. Vi holder hele tiden øje med markedet og sørger for at være opdateret og rustet til den udvikling, vi møder hos både vores leverandører og vores kunder. Det fylder meget for os at være tæt på vores samarbejdspartnere og have gode relationer til begge sider i fødekæden, siger Lars Lauridsen.

Wila A/S
mio. kr. 2018 2017
Bruttofortjeneste 54,1 39,3
Resultat af primær drift 15,8 5,5
Resultat før skat 14,8 4,2
Årets resultat 11,5 3,2
Balancesum 70,4 62,5
Egenkapital 31,5 19,5
Antal ansatte 66 58
Regnskabsåret blev afsluttet 31. december 2018

Artiklen er en del af temaet Regnskab.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078