23948sdkhjf

Optimismen stiger blandt danske SMV’er

En konjunkturundersøgelse fra Håndværksrådet viser det højeste niveau i 3½ år.
Stadig flere af Danmarks små og mellemstore virksomheder kaster pessimismen over bord og forventer nu en klar bedring i afsætningsforholdene.

Det viser en spritny konjunkturmåling fra Håndværksrådet, der hvert kvartal tager temperaturen hos et udsnit af de godt 20.000 medlemmer, som organisationen repræsenterer.

Tættere på afblæsning af krisen
Trods et køligt finansieringsklima formår mange små og mellemstore virksomheder at finde gejsten, og SMV’erne tror på bedre tider for deres egen og dansk økonomi.

- Målingen er virkelig opsigtvækkende og opløftende, idet virksomhederne nu for første gang under krisen klart udtrykker, at de kan se et opsving på vej. Det store spørgsmål er selvfølgelig, hvor længe denne opdrift vil vare ved, siger Jacob Thiel, cheføkonom i Håndværksrådet.

Det er specielt de mindre industri- og byggevirksomheder, der vejrer morgenluft efter en lang kriseperiode med utallige udfordringer for virksomhederne.

- Selvom det virkelig er positivt, at virksomhederne nu for alvor igen begynder at tro på fremtiden og mange mærker fornyet aktivitet, så er opturen bestemt ikke uden forhindringer og farer. Fremtidige rentestigninger og et måske fortsat afdæmpet forbrug vil ikke ligefrem være vand på virksomhedernes mølle. Det er stadig for tidligt at afblæse krisen, men vi er kommet lidt tættere på, siger Jacob Thiel.

Fakta fra undersøgelsen
- Håndværksrådets konjunkturbarometer ligger i højeste niveau i 3½ år
- Investeringslysten har ikke været højere siden starten af 2007
- Ordretilliden er højere i dette kvartal i forhold til samme kvartal de sidste år for alle fire hovedbrancher
- Flere håndværksmestre ser lysere på beskæftigelsessituationen

Læs hele analysen på Håndværksrådets hjemmeside .
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125