23948sdkhjf

Stor interesse for tilkobling af robot til CNC maskinen

Her på bagkanten af finanskrisen er hjulene ved at være godt i gang igen hos de forskellige maskinfabrikker rundt om i landet.
Det mærkes også hos Armiga A/S i Thisted, som forhandler Universal-robotten UR-6-85-5A.

- Mange maskinfabrikker mærker den stigende efterspørgsel, og behovet for øget kapacitet. Derfor er det naturligt nok at undersøge, hvordan man nemt og effektivt kan få mere ud af sine maskiner, fortæller konsulent hos Armiga Jørgen Bundgaard Randa.

Alle typer kunder
Interessen for robotter er stor, og Armiga kan tydeligt mærke dette, når den præsenteres for kunderne. Det er faktisk lige fra den lokale smedeforretning til Oticon, der har fanget fordelene ved at installere en robotarm.

- Førhen har robot teknologien været præget af komplicerede og dyre automatiserings-løsninger, hvor man gerne skulle have et specielt produkt med stor serie som grundlag for at kunne holde investeringen i en traditionel robot hjemme. Med Universal-robotten laver man selv programmeringen og opstillingen, og da den samtidig kan flyttes mellem maskiner på et par minutter, kan den nemt kobles op mod fem-seks maskiner, siger Jørgen Bundgaard Randa.

- Det er interessant at se, hvordan mange er relativt skeptiske til at begynde med, når man er ude og præsentere robotten, men det er de selvsamme personer, der en halv time efter selv står med touch-skærmen og laver deres første program, fortsætter han.

Forventer øget efterspørgsel

- Når man så samtidig kan fortælle at tilbagebetalingstiden for virksomheden ofte være overstået på 6-8 måneder, er det virkelig at folk begynder at se lyset, beretter Jørgen Bundgaard Randa.

Et af de spørgsmål han oftest støder på er behovet for afskærmning, da det kan være både plads- og ressourcekrævende. Men idet UR-6-85-5A i sig selv ikke kræver nogen afskærmning, kan medarbejderen stå ved siden af og arbejde, hvilket giver en god fleksibilitet, hurtig omstilling.

- Derudover har mange maskinfabrikker skåret ned på bemandingen, men står igen med stigende ordreindgang. Derfor har Armiga mærket stor interesse for robotten. Vi er ude og præsentere robotten hver uge og forventer, at aktiviteten øges her henover efteråret, slutter Jørgen Bundgaard Randa.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093