23948sdkhjf

Barsmark eksporterer genbrugsteknologi til USA

Den nordjyske virksomhed har indgået nyt partnerskab med amerikanske Waste-Not Recycling Inc.
I 2002 udviklede Barsmark en ny teknologi til genanvendelse af prepreg glasfiberproduktionsaffald fra vindmøllevingeproduktionen i Danmark og Tyskland. Resultatet blev en glasfiberplade, som i dag anvendes til forskellige industrielle formål, fortrinsvis på det danske marked.

- Genvindingsteknologi er et voksende forretningsområde for os. Foruden glasfiberplader fremstillet af genvundet glasfiber består vores produktprogram også af vandresistente plader fremstillet af genvundet polyuretan og ubrændbare skumglas isoleringsmaterialer i form af plader og skærver, som er fremstillet af genvundet glas, siger Paul-Erik Andersen, administrerende direktør hos Barsmark.

Langsigtet samarbejde
Det nye partnerskab med Waste-Not Recycling, Loveland, Colorado omhandler teknologioverførsel, produktion, salg og markedsføring af produkter fremstillet af prepreg glasfiberproduktionsaffald i USA og er den første fase i et langsigtet samarbejde mellem de to partnere.

- Vi ser meget frem til samarbejdet med Barsmark og til at få mulighed for at implementere denne teknologi indenfor fly- og vindmølleindustrien i USA. Det vil i sidste ende føre til, at deponering af prepreg glasfiberaffald fremover kan undgås. Det vil medføre betydelige miljømæssige fordele, efterhånden som vi inddrager vore kunder i denne nye teknologi, og samtidigt skaber den grundlag for nye arbejdsplader i vores lokalområde, siger Todd Loose, vicepresisdent i Waste-Not Recycling.

Fremstillingen af glasfiberplader forventes påbegyndt primo 2012.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.885