23948sdkhjf

Kronprinsen skal se på verdensklasseindustri i Aalborg

Siemens, Alfa Laval, Barsmark, Desmi og Aalborg Portland får mandag kongeligt besøg.
Kronprins Frederik og miljøminister Ida Auken tager mandag på rundtur til flere virksomheder i Aalborg. Turen inkluderer besøg hos Desmi Ocean Guard, Siemens, Barsmark, Alfa Laval og Aalborg Portland. Det er virksomheder med det fællestræk, at de alle inden for deres branche er førende, når det kommer til udviklingen af miljøvenlige produkter.

På turen åbner miljøminister Ida Auken State of Green Water Tours. Det foregår på virksomheden Desmi Ocean Guard kl. 11.00.

State of Green Water Tours er en skræddersyet ”Marguerite-rute” for udenlandske kommercielle og politiske beslutningstagere til danske vand-virksomheder. Initiativet er et resultat af regeringens vækstplan for vand-, bio- og miljøløsninger. Vand bliver den første af disse sektorer, der bliver dækket af en besøgstjeneste.

- Danmark har gennem årtier været førende i udviklingen af vandteknologier. Efterspørgslen efter rent vand - fra hanen, i ledninger og i havet - er konstant stigende og rummer et stort eksportpotentiale for danske virksomheder. Derfor lancerer vi nu State of Green Water Tours, der skal gøre det lettere at trække udenlandske investorer og indkøbere ud på de danske virksomheder, siger miljøminister Ida Auken.

State of Green Water Tours er udviklet i samarbejde med State of Green, som markedsfører danske løsninger inden for energi, klima, miljø og vand.

- Vi er meget glade for at kunne fremvise danske vandkompetencer og løsninger. Den internationale opmærksomhed er stadigt stigende, og alene i de kommende måneder vil der via State of Green komme delegationer fra blandt andet Vietnam, Sydafrika og Kina for at blive inspireret på danske virksomheder, siger direktør i State of Green, Finn Mortensen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109