23948sdkhjf

Nyt rekordoverskud hos Dacapo Stainless

Stålgrossisten trodser et turbulent marked

Der er grund til tilfredshed hos den midtjyske stålgrossist Dacapo Stainless med hovedsæde i Haarup uden for Silkeborg.

I et presset stålmarked har virksomheden formået at skabe det bedste resultat i virksomhedens historie.

Dacapo kommer således ud af 2018 med et resultat på 35,3 mio. kr. før skat, hvilket er en stigning på 18 pct. i forhold til året før. Samtidig er omsætningen vokset med 145 mio. kr. til 883 mio. kr. i 2018.

- Det er bestemt godkendt. De kraftige prisfald på rustfri stål har gjort markedet ekstra hårdt, men vi har styr på vores processer og har en effektivitet, som betyder, at vi stadig kan tjene penge i et marked, hvor marginalerne er meget små, siger Kristian Sylvest, CEO i Dacapo, i en pressemeddelelse.

Øger handlen på nettet
Dacapo har blandt andet haft succes med at digitalisere en større del af sin forretning ved at flytte mere og mere handel over på nettet. I dag kommer godt en tredjedel af virksomhedens omsætning således fra nettet, og den del vil man forsøge at øge de kommende år.

- Vores branche har generelt været enormt berøringsangst over for nethandel. Men i min verden er der ikke nogen forskel på at købe et par løbesko på nettet eller 500 stålfittings til fødevareindustrien. Købsoplevelsen skal gerne være den samme, så det har vi arbejdet intenst med at forsøge at sikre det seneste år, siger Kristian Sylvest.

Dacapo lancerer således en helt ny webshop i disse dage, som har fokus på at gøre det lettere for kunderne at handle med Dacapo.

- Vi har de senere år lanceret en række services, der spiller sammen med vores webshop og skal gøre det endnu lettere at handle med os fremadrettet. Målet er, at inden for to-tre år skal halvdelen af vores omsætning komme fra nettet. Det er der ingen andre i branchen, der vil kunne komme i nærheden af så hurtigt, siger Kristian Sylvest.

Storpolitisk uforudsigelighed
Samtidig med, at Dacapo øger sin tilstedeværelse på nettet, udvider virksomheden også sine fysiske rammer.

For første gang i 10 år har Dacapo åbnet et nyt datterselskab – denne gang i Belgien. Dermed er Dacapo nu fysisk tilstede i seks lande. Udover Danmark og Belgien har Dacapo også datterselskaber i Sverige, Norge, Holland og Tyskland.

- Danmark er fortsat vores største marked, men hvor vi tidligere havde størstedelen af vores omsætning i Danmark, så udgør det danske selskab kun 40 pct. af vores forretning. Og det er da også hovedsageligt uden for Danmarks grænser, at vi skal vækste, hvis vi skal nå vores mål om at runde 1 mia. kr. i omsætning i 2019, siger Kristian Sylvest, der dog ikke spår, at det bliver lettere at være stålgrossist i 2019.

- Starten af 2019 ligner meget godt, det vi så i 2018. Vi har på nuværende tidspunkt solgt 15 pct. mere, end vi havde på samme tidspunkt sidste år. Forskellen er bare, at udsigterne for andet halvår af 2019 ser lidt mørkere ud nu, end de gjorde i 2018. Vi forventer, at svagere konjunkturer og storpolitisk uforudsigelighed forventeligt vil påvirke både afsætning og priser det kommende år, siger han.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078