23948sdkhjf

Exodraft fordobler bundlinjen

Den fynske producent af røgsuger- og varmegenvindingsløsninger kom ud af 2018 med et overskud efter skat på 8 mio. kr.

Det gode resultat skyldes ifølge administrerende direktør Jørgen Andersen en omsætningsfremgang på de fleste markeder og en ny turn-key-strategi inden for varmegenvindingsløsninger til procesindustrien.

- Vi kan med tilfredshed konstatere, at vi har haft succes med at sælge varmegenvinding som turn-key-løsninger til procesindustrien i Danmark og Tyskland. Vi tilbyder turn-key-løsninger til genvinding af industriens overskudsvarme – ofte med en tilbagebetalingstid på to-tre år, udtaler Jørgen Andersen.

Exodraft har selv udviklet løsningerne og har samtidig digitaliseret løsningen, således at virksomhederne løbende kan fjernovervåge deres installation og energibesparelser online. Og netop denne kombination forventer Exodraft at skalere til både Sverige og England i 2019.

En stor forudsætning for den fortsatte succes for salg og installation af industriel varmegenvinding er dog også politisk velvilje på området.

- Vi håber, at de danske politikere i 2019 vil blive enige om en politisk aftale, så afgifterne lempes for de virksomheder, som vil udnytte overskudsvarmen til opvarmning, fortsætter Jørgen Andersen.

Nye produkter skal give yderligere vækst
Jørgen Andersen og Exodraft hviler dog ikke på laurbærrene og har planlagt fire produktlanceringer i 2019. De fire produkter er et partikelfilter til private brændeovne, en fjernbetjening og appstyring til røgsugere, en ny røgsuger til gasfyrede pejse samt en ny serie af kanalventilatorer til industrielle projekter.

Alle produkter introduceres i marts på ISH-messen i Frankfurt, som er Europas største branchemesse.

- Vi forventer os meget af vores nye produkter, som, sammen med vores eksisterende produkter, skal sikre et endnu bedre 2019, fortæller Jørgen Andersen.

Vil vokse ved opkøb
Exodraft vil dog gerne vokse endnu mere og har derfor besluttet at gennemføre en akkvisitionsstrategi inden for de nærmeste år.

- Vi er på udkig efter en til to mindre danske virksomheder, der kan supplere vores systemer og knowhow inden for turn-key-løsninger til procesindustrien. Vores mål er at udvikle og integrere disse virksomheder i Exodraft-koncernen, så vi kommer til at vokse både i omsætning og antal medarbejdere, slutter Jørgen Andersen. 

Exodraft solgte i 2018 til 36 lande verden over og nåede en eksportandel på 92 pct.

Exodraft A/S
mio. kr. 2018 2017
Bruttoresultat 30,1 29,7
Resultat af primær drift 6,6 4,9
Resultat før skat 9,8 5,0
Årets resultat 8,0 4,1
Balancesum 62,3 53,1
Egenkapital 46,4 40,5
Antal ansatte 36 36
Regnskabsåret blev afsluttet 31. december 2018

Artiklen er en del af temaet Regnskab.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078