23948sdkhjf

Exodraft-direktør giver livsværket videre efter rekordresultat

Jørgen Andersen, som har stået i spidsen for Exodraft siden etableringen i 2007, går på pension og overlader roret til Anders Haugaard per 1. august.

Anders Haugaard er 42 år, uddannet ingeniør og MBA og kommer senest fra en stilling som CEO for GSOL Energy i Svendborg og før den tid fra direktørstillinger i Broen og Clorius Control.

Jørgen Andersen afhænder i forbindelse med fratrædelsen ligeledes sin aktiepost på 25 procent i Exodraft til moderselskabet PHX Holding. Han vil dog fortsat være tæt knyttet til Exodraft, da han indtræder i bestyrelsen for Exodraft-koncernen.

- For halvandet år siden besluttede jeg at ville stoppe som CEO, når jeg fylder 61 år. Det sker her til september 2021, og jeg vil derfor i fremtiden fokusere på bestyrelsesarbejde og få mere frihed. Jeg er samtidig stolt over at aflevere en virksomhed i topform, der netop er flyttet til et nyt hovedkvarter i Langeskov. Vi har fået sat et stærkt team og en ny strategi, som skal sikre, at Exodraft forbliver en vækstorienteret virksomhed med et innovativt produktprogram, som fortsat udvikles i takt med den grønne omstilling herunder et nyudviklet partikelfilter til brændeovne, siger Jørgen Andersen.

Exodraft har yderligere ansat Morten Kofod-Jensen per 1. november 2021 i en nyoprettet stilling som CFO. Morten Kofod-Jensen, 37 år, er uddannet cand.merc. og kommer fra en tilsvarende stilling som CFO ved Skako i Faaborg og tidligere som ledende revisor ved PWC i Odense.

Topledelsen vil således bestå at CEO/administrerende direktør Anders Haugaard, CFO/økonomidirektør Morten Kofod-Jensen og CTO/teknisk direktør René Mulvad, som har været ansat i Exodraft siden 2015. René Mulvad er 42 år og uddannet maskinmester.

Ny bestyrelsesformand

Det er dog ikke kun på CEO-niveau der skiftes ud. Bestyrelsesformand og ejer, Peter Hermansen overdrager formandsposten til Søren Østergaard Sørensen, tidligere mangeårig koncern salgsdirektør ved Grundfos.

Søren Ø. Sørensen er formand for og medlem af en række industrielle virksomheders bestyrelser og har været med i Exodrafts bestyrelse de sidste seks år. Peter Hermansen fortsætter i bestyrelsen, men nu som næstformand.

Således forsætter Jørgen Andersen og Peter Hermansen deres godt 37 års parløb først i Exhausto og derefter de sidste godt 14 år i Exodraft-koncernen, blot på et andet niveau.

- Jeg har meget at takke Jørgen Andersen for. Vi har i alle årene haft et fantastisk samarbejde, og Exodraft har under hans ledelse oplevet en markant vækst og stærk position på markedet. Jeg kan således med sindsro overdrage formandsposten til den erfarne Søren Østergaard Sørensen, siger Peter Hermansen.

Rekordoverskud

Exodraft-koncernen, der producerer røgsugere, har netop aflagt det bedste årsregnskab nogensinde med en samlet koncernomsætning på 139 millioner kroner og et resultat før skat på mere end 10 millioner kroner.

Koncernen beskæftiger samlet cirka 70 medarbejdere i ind- og udland.

Artiklen er en del af temaet Navnenyheder.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.094