23948sdkhjf

Klumme: Årets vigtigste dage

Demokrati betyder folkestyre eller i vores tilfælde medlemsstyre.
Klumme af: Jim Stjerne Hansen, formand for DS Håndværk & Industri

Vi har til hverdag et levende og livligt demokrati i vores forening med debat i udvalg, på medlemsmøder, i DS-bladet og meget mere. Men én gang om året sætter vi i DS Håndværk & Industri for alvor demokratiet allerøverst på dagsordenen, og det er, når vi holder generalforsamling.

Generalforsamlingen er vores øverste myndighed. Det er her, vi formelt fremlægger og godkender regnskabet for det forgangne år og vælger medlemmer blandt andet til hovedbestyrelsen. Men vigtigst af alt er det for mig, at det er på vores generalforsamling, at vi politikere står til regnskab over for medlemmerne, når de får lejlighed til at stille spørgsmål til foreningens ledelse om vores dispositioner i det forgangne år. Det er også på generalforsamlingen, at vi fremlægger planer og træffer beslutninger for det kommende år. Og derfor er vores landsgeneralforsamling efter min mening årets vigtigste dage for DS Håndværk & Industri.

I DS Håndværk & Industri er det en mærkesag, at vi sætter medlemsvirksomhederne i centrum. Ikke bare som medlemmer og dermed vælgere i vores demokratiske processer. Heller ikke bare som aftager af vores serviceydelser. Men som en samarbejdspartner, der er med til at skabe DS Håndværk & Industri.

Medlemsvirksomhederne og lokalafdelingerne rummer ressourcer og idéer, som kan styrke hovedforeningen, når de inddrages aktivt. Det kræver naturligvis, at vi har overblik over og respekt for, hvad medlemmerne og lokalforeningerne mener og tænker. Og det kræver igen masser af plads til politiske drøftelser af, hvad der skal kendetegne DS Håndværk & Industris politik og strategi fremover.

Hvis vi skal tage dette alvorligt, og det skal vi, så stiller det krav – også nye krav – til os politikere og til de ansatte. Vi skal arbejde for at fremme medlemmernes engagement og deltagelse i det politiske arbejde. Vi skal samarbejde om at fremme specifikke idéer og projekter, og vi skal til stadighed inddrage medlemsvirksomhederne i udviklingen af vores serviceydelser.

Alt dette for at DS Håndværk & Industri fremstår som en fremtidssikret, kvalificeret og demokratisk samarbejdspartner for medlemsvirksomhederne.

Jeg ser frem til årets vigtigste dage – vores landsgeneralforsamling i Horsens den 17. og 18. juni.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079