23948sdkhjf

Tinby løfter sløret: Vil lave kompositter i Letland

Producenten Tinby, der mest er kendt som leverandør af formstøbte produkter i polyureatan (PUR), åbner nu en 1.100 kvadratmeter stor fabrik Letland, hvor det primært er kompositter, der er i fokus.

Det skriver virksomheden på deres hjemmeside.

Virksomheden vil primært anvende teknologien pultrudering, hvor fibre trækkes igennem værktøjer og placeres i støbeværktøjer i bestemte former og mønstre. 

Derefter støbes fibrene ind i produktet. Forenklet kan man beskrive pultrudering som vævede fibertråde, der tilpasses den geometri og de styrkeegenskaber, man ønsker. Med metoden sikrer man samtidig en konstant og reproducerbar kvalitet. 

På fabrikken i Letland skal der blandt andet laves produkter til vindmølleindustrien, der i forvejen er stor aftager af kompositprodukter på grund af materialets holdbarhed under vejrpåvirkninger. 

Ud over produktionen i Letland har Tinby også produktion i Kina og Polen. 

Om pultrudering

  • Da resultatet af pultruderingsprocessen er et kompositmateriale, det vil sige en sammensætning af forskellige materialer, er en af fordelene, at emnerne opnår en væsentligt højere stivhed og styrke i forhold til massefylden - sammenlignet med en lang række andre materialer.
  • I mange tilfælde kan plastkompositter således erstatte for eksempel stål, hvor vedvarende vedligeholdelse som bekendt er et nødvendigt onde.
  • Emner i komposit har til sammenligning minimal vedligeholdelse. Andre væsentlige fordele ved pultrudering-produkter er, at kompositterne kan støbes eller formes til letvægtskomponenter med en kompleks geometri, lav vægt og stor fleksibilitet. 

Kilde: http://tinby.dk/nyheder/2019/ny-pultrude...

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078