23948sdkhjf

Hedema investerer i maskiner og processer

Den østjyske maskinfabrik ansætter nye medarbejdere, optimerer processerne og investerer i nye maskiner, senest en drejebænk til bearbejdningsafdelingen og endnu en robotsvejser. Det er alt sammen et led i en strategi, hvor automatisering og effektivisering spiller en stor rolle.

- Som de fleste andre i branchen mistede vi penge og omsætning på vindmølleindustrien sidste år. Det har vi tjent ind igen ved at omlægge produktionen til andre typer projekter, så vi spreder risikoen, fortæller administrerende direktør Kim Kjær Andersen i en pressemeddelelse.

- Blandt andet har vi styrket vores projektledelse og er gået fra én til fire projektledere. De store projekter er en anden måde at arbejde på, og projektlederne er sikkerheden for, at processen kører igennem, og leveringstiderne bliver overholdt, tilføjer han.

Uddanner selv den kvalificerede arbejdskraft
Som alle andre kæmper Hedema om arbejdskraften. Derfor har de taget konsekvensen og uddanner selv deres industriteknikere. I øjeblikket har virksomheden 10 lærlinge og elever, og de bliver passet godt på. Blandt andet gennem trivselsprojektet ”Et fedt sted at være”, hvor virksomheden arbejder målrettet med spændingsfeltet mellem produktivitet, kvalitet og arbejdsglæde.

- De unge mennesker er et friskt pust og har en anden indgangsvinkel på opgaverne, siger værkfører Søren Poulsen, som er glad for de fire industriteknikerlærlinge i bearbejdningsafdelingen:

- Vi stiller også høje krav til dem. De skal virkelig have interessen for det her, ellers bliver de hægtet af. De skal kunne omstille sig, tage beslutninger og tænke innovativt – for kunderne stiller hele tiden større krav til vores produkter og processer og til kvaliteten, fortsætter han.

Der arbejdes målrettet med at styre processerne
Og processer og planlægning er der helt styr på, siger Søren Poulsen, der brænder for lean. Det giver færre fejl og sænker gennemløbstiden. Og gør, at Hedema kan byde ind på andre typer opgaver end tidligere.

- Når vi får en ny opgave ind, ser vi hele processen igennem baglæns, sammen med de personer der skal udføre den – ude på gulvet i stedet for inde på kontoret, sammen med de rigtige eksperter.  Derfor fanger vi mange ting i opløbet, inden emnet bliver sat i produktion. Måske er det en fordel for smedene, at emnet bliver rettet af i fræseren, før de skal i gang med det – så får vi styr på det og kan planlægge en optimal proces og dermed få et bedre slutresultat, siger Søren Poulsen.

Tavlemøder er et fast indslag i hverdagen – og her er præmissen, at alle optimeringsforslag er velkomne, fra bittesmå til store.

- Vi får beskrevet og ensrettet processerne for vores arbejde. Når vi implementerer det, giver det struktur og gør, at tingene kører mere glidende. Det er måske svært at måle på effekten, men jeg kan mærke, at det giver et bedre flow i arbejdsdagen med faste procedurer, siger Søren Poulsen.

Alt i alt ser Kim Kjær Andersen lyst på 2019, hvor han forventer en omsætningsstigning.

- Det ser positivt ud, og vi har fået mange nye projekter ind, som vi gerne vil arbejde med, slutter han.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094