23948sdkhjf

Hydra-Comp investerer i fremtiden

Investeringen i en ny specialbygget testbænk falder sammen med Skive-virksomhedens 10 års jubilæum.
For lidt over 10 år siden fik Jørgen Jacobsen en idé, som skulle prøves af i virkeligheden. Han arbejdede på daværende tidspunkt som sælger i hydraulikbranchen og undrede sig over, at han på flere messer havde set, at helt nye dele til hydraulikcylindre kunne købes billigere, end de kunne produceres på hans daværende arbejdsplads. Dette fik efter nogen betænkningstid Jørgen Jacobsen til at tage chancen og kvitte sit job og starte op for sig selv. Det var dog en beskeden start.

- Jeg lejede en gammel stald og lade i Oddense i nærheden af Skive sammen med et smede- og maskinværksted. Der var ikke meget komfort over det, men stalden opfyldte behovet til at begynde med. Jeg fik hurtigt bekræftet, at idéen til virksomheden holdt vand, så den første medarbejder blev ansat allerede det første år, og vi nåede op på at være fem mand, mens vi var i Oddense, siger Jørgen Jacobsen.

Fik lignende ide
Stort set samtidig for 10 år siden havde Ole Thomsen fået en lignende idé. Han havde fået en kontakt hos Contarini, en italiensk producent af hydraulikdele, og fandt deres produkter så spændende, at han gerne ville være agent for firmaet i Danmark. Italienerne var med på idéen, og så var Ole i gang.

- Jørgen og jeg kendte hinanden gennem vores tidligere respektive jobs, og da vi begge startede op på egen hånd stort set samtidig, besluttede vi os for at samarbejde på rent uformelt plan. Jørgen tog sig primært af reparationer af hydraulikcylindre, mens jeg tog mig af salget af for eksempel nye ventiler, pumper og koblinger, og på den måde kunne vi supplere hinanden, udtaler Ole Thomsen.

Samarbejdet mellem Jørgen og Ole fungerede godt, og de slog sig sammen i 2007. Hydra-Comp fik også flere produkter på hylderne i takt med, at flere agenturer kom til. Medarbejderstaben voksede, og dermed voksede behovet for flere kvadratmeter også. Gennem en kontakt hos Sparbank blev der lavet en aftale om, at Hydra-Comp lejede sig ind i en del af Sparbanks iværksætterhus på Bjørnevej 30. En adresse som senere blev købt, så Hydra-Comp i dag råder over næsten 2.000 kvadratmeter til værksted og lager.

Udvikling og investering
Hydra-Comp har altid været meget bevidste omkring udvikling af virksomheden, og sidste år blev markedet udvidet til Norge og Sverige.

- Nok er vi vestjyder, men indenfor vores branche er vi nødt til at være på tæerne hele tiden. Både Ole og jeg har en baggrund indenfor salg, og det har uden tvivl hjulpet os til hele tiden at se nye muligheder for firmaet. Vi har aldrig været bange for at gøre opmærksom på vores kompetencer, og har altid prioriteret messe- og salgsaktiviteter højt, siger Jørgen Jacobsen.

Maskinparken udvides og forbedres også løbende for at kunne yde endnu bedre service til kunderne. Der er netop investeret i en ny specialfremstillet testbænk til test af de hydraulikcylindre, som fremstilles hos Hydra-Comp.

Åbent hus
- Vi kan nu give en endnu mere detaljeret dokumentation af, hvordan cylinderen er testet og levere en komplet udskrift af blandt andet tryktest og oliekvalitet, så kunden får helt præcise data på cylinderen. Prisen på testbænken taler vi ikke om, men lad os kalde det en fremtidssikret investering, udtaler Ole Thomsen med et smil på læben.

Testbænken er specialfremstillet og udviklet i samarbejde med Serman & Tipsmark i Brønderslev og sikkerhedsafskærmningen er lavet lokalt af Skive Smede- & Maskinteknik på Væselvej.

10 års jubilæet markeres torsdag d. 9. juni med åbent hus for kunder og forretningsforbindelser på Bjørnevej 30, hvor der blandt andet vil være demonstration af den nye testbænk og arbejdende værksted.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172