23948sdkhjf

Hydraulik-producent: Svejseinvestering tjent hurtigt hjem

Skive-virksomheden Hydra-Comp, som producerer hydraulikcylindre og pumpestationer, har netop investeret i en omfattende udskiftning af virksomhedens svejseudstyr.

Det betyder, at hele fem eksemplarer af Kemppis FastMig X puls svejsemaskiner er rykket ind i produktionshallen, og det samme er en ny rundbordsautomat, der kan håndtere cylindre op til seks meters længde og en diameter på 70 centimeter.

- Det vigtige for os er kvaliteten af det produkt, vi sender til vores kunder, og her er svejsningerne helt afgørende, siger direktør og medindehaver af Hydra-Comp, Rasmus Jacobsen, om baggrunden for investeringen i nye svejsemaskiner, der er købt hos teknikleverandøren KJV.

Meget mere effektivt

De gamle svejsemaskiner havde ifølge direktøren efterhånden nået en alder, hvor reparationer ikke længere gav mening.

- De her nye svejsemaskiner har løftet både effektiviteten og kvaliteten i vores svejseafdeling, og der er ingen tvivl om, at teknologien i de nye maskiner i sig selv giver bedre kvalitet, siger Rasmus Jacobsen, som forklarer, at svejseinvesteringen er tjent forholdsvist hurtigt hjem. De ansatte skal ganske enkelt bruge mindre tid på efterbehandling af de svejste emner og svejsesømmen.

- De her maskiner bliver betalt af, at vi sparer tid ved svejseopgaverne. Svejserne når rigtig meget mere, når det omkringliggende tidsforbrug sænkes så markant, som vi gør her, siger direktøren og henviser til, at der med de nye Kemppi-maskiner er langt mindre sprøjt og grater, og det betyder langt mindre brug af eksempelvis vinkelsliber til efterbehandling.

Svært at automatisere

Hydra-Comp har to fuldtidssvejsere ansat, og derudover svejser de 15-20 ansatte i produktionen efter behov på de i alt seks svejsestationer i produktionen. De ansatte skal ikke se frem til at få en svejserobot som kollega i nærmeste fremtid:

- Vi overvejer og har naturligvis overvejet automatisering, men vores udfordring er, at vi kører meget små serier og ofte ned i enkeltstyk i specielle designs. Det giver simpelthen for lang tilbagebetalingstid på de robotter, vi kender i dag, forklarer Rasmus Jacobsen.

Hydra-Comp leverer i gennemsnit et sted mellem tre og fem cylindre på de fleste ordrer.

- Hvis vi på længere sigt får en anden ordre-sammensætning, end vi har i dag, så kan det naturligvis se anderledes ud, når vi taler automatisering af denne proces, siger direktøren.

Artiklen er en del af temaet Maskinfokus.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Opkøb: Leverandør til vindindustrien fortsætter konsolidering
Trofast kunde lægger endnu en storordre hos Carsoe
Danfoss-fond og Linak bag nyt industrielt center på Syddansk Universitet
Sandvik Coromant fejrede Tech Days 2022
Ny stansemaskine til de komplicerede emner
Tredobbelt maskininvestering hos REA Automatdrejning
Andre Nordiske Medier
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Søfart
PlastForum DK

Send til en kollega

0.156