23948sdkhjf

Skjern-firma åbner afdeling i Kina

Den stigende udflytning af danske virksomheder til Kina gør, at MillPart nu åbner en kinesisk afdeling for at kunne servicere sine kunder lokalt.
Det lyder måske lidt underligt, men logikken er egentlig klar nok: i et forsøg på at servicere sine kunder lokalt, åbner Skjern-baserede MillPart nu en afdeling i Kina.

Forklaringen er den, at stadig flere kunder rykker produktionen til det store land i øst, hvor MillPart altså ønsker at være til stede som en aktiv partner.

- Mange af vores kunder fra Danmark bliver globale, så vi bliver udfordret med at kunne servicere dem lokalt i Kina. Derfor har vi sammen med VP Industries fra Lem lavet en joint venture i Suzhou i Kina, forklarer administrerende direktør Niels Jørgen Nielsen til Metal Supply.

Rekordstor ordretilgang
Han understreger, at MillPart i første omgang vil holde fokus på firmaets mange danske og europæiske kunder. Men han udelukker samtidig ikke, at man måske med tiden vil udvide kundekredsen i det kinesiske.

Overordnet set mærker MillPart, der primært beskæftiger sig med bearbejdning og produktion af hydrauliske ventilblokke, nu for alvor, hvordan finanskrisen har sluppet sit tag i virksomheden.

Taktikken har været den, at MillPart dels har sørget for at specialisere firmaet yderligere, dels at ”gøre sig interessant” over for kunderne under finanskrisen. Og det giver altså nu pote på bundlinjen.

- Vi er godt på vej ud af finanskrisen og har oplevet en rekordstor ordretilgang. Desuden blev første kvartal af 2011 det bedste nogensinde, og vi forventer at komme ud af 2011 med et klart positivt resultat, siger Niels Jørgen Nielsen.

Nomineret til erhvervspris
Væksten er da heller ikke gået ubemærket hen i lokalområdet. Således er MillPart fortsat med i opløbet om at vinde den splinternye ErhvervsPrisen Ringkøbing-Skjern, som er stiftet på initiativ af Dagbladet og Vestjysk Bank.

Op mod 35 virksomheder var oprindeligt indstillet til prisen, men det felt er altså nu barberet ned til bare seks virksomheder, hvoraf MillPart er den ene

Vinderen, der belønnes med 100.000 kr., findes ved et arrangement torsdag den 9. juni.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094