23948sdkhjf

Nye robotter fordobler kabinet-svejsning

En ombygget svejserobot hos Treco i Aalestrup i Himmerland er i løbet af det seneste halve år blevet byttet ud med to nye af slagsen. De nye robotceller er fra Valk Welding og er udstyret med den nyeste teknologi inden for aluminiumssvejsning.

Årsagen er en stor ny ordre og dermed mangel på kapacitet. På kort sigt går produktionskapaciteten fra 10.000 til 35.000 kabinetter i Aalestrup-virksomhedens ene fabrik, der er dedikeret til en enkelt kunde.

- De nye robotter er udstyret med Active Wire-teknologi, der resulterer i en væsentlig koldere og mere præcis svejsning. Vi svejser i tyndplademateriale i aluminium, og derfor er det vigtigt at minimere varme så meget, at vi ikke får gennembrændinger, siger business unit director Nicolaj Bøjlund Andersen, Treco.

- Derfor er robotter velegnede. Vi kan bedre styre processen og minimerer efterbehandling og slibning.

Kran hjælper med løft
Den første robotcelle udførte de første svejsninger i oktober, og den senest ankomne robotcelle blev sat i drift for et par uger siden hos virksomheden, der har over 100 ansatte.

- Vi kører på tre skift i øjeblikket på den ene robotcelle, hvor der svejses kabinetter, og på to skift på den anden robot, hvor der produceres smådele og døre, siger Nicolaj Bøjlund Andersen.

Han fortæller også, at ergonomien er forbedret markant. For der er monteret kranudstyr på robotterne, og det optimerer den måde, som der bliver løftet ind og ud af robotterne. Løftene sker ved vakuum, og cyklustiden på kabinetssvejsningen er på cirka otte minutter.

Aluminiumssvejsning er et must
Underleverandørens samlede investering i nye svejserobotter løber op i 3,1 mio. kr. Inden købet var fabrikschefen i dialog med to leverandører. Valk Welding har tidligere leveret robotter, og det var dem, der vandt projektet.

- Det var vigtigt, at leverandøren er teknisk dygtig på svejsning, fordi aluminiumssvejsning er kompliceret. Valk Welding har erfaring, og vi kan spare med dem, siger Nicolaj Bøjlund Andersen.

Artiklen er en del af temaet Jern & Maskinindustrien.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079