23948sdkhjf

Borefræseværk får nyt liv

Bast & Co. har givet et stort borefræseværk en gennemrenovering. Derved sparer firmaets norske kunder et tocifret millionbeløb

En stor norsk maskinfabrik, der leverer til olieindustrien, stod i et dilemma, da firmaets Schiess Froriep FB180 borefræseværk ikke kunne løse opgaverne længere.

I stedet for at købe en ny maskine fik firmaet et tilbud på totalrenovering hos Bast & Co. i Vejle. Det har ført til renovering til et millionbeløb, hvor blandt andet den gamle spindel er erstattet med en helt ny og hurtigere kørende spindel.

- Med det oprindelige lejesystem var maskinen kun i stand til at køre med et ret lavt omdrejningstal, hvilket ikke er tidssvarende i forhold til de højhastigheds skærende værktøjer, der er på markedet i dag, siger servicechef Kim Dejbjærg fra Bast & Co.

Ifølge Bast & Co. har renoveringen betydet, at det norske firma har sparet et tocifret millionbeløb i forhold til at købe et helt ny borefræseværk.

Den højere hastighed skulle oven i købet betyde, at renoveringen finansierer sig selv.

Den norske virksomhed fremstiller og reparerer store offshoreventiler og andet tungt udstyr til olieindustrien.

- Når borefræsemaskinen er færdigombygget, har den fået en helt ny hovedspindel samt Quill og værktøjsantrækssystem, så den kan benytte sig af nye værktøjer og kunne producere speicial-emner, som de gamle værktøjer ikke kunne. På den måde bevarer vores kunde sin konkurrencedygtighed i markedet, siger Kim Dejbjærg.

Maskinen er fra 1986, så den er 33 år gammel. Bast & Co. har ombygget maskinen, så ramme og spindel integreres. Motor og gearkasse på maskinen er også renoveret.

Artiklen er en del af temaet Jern & Maskinindustrien.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112