23948sdkhjf

Skole investerer 3,3 millioner i fiberlaser

En rørskærer er også på bestillingslisten på Syddansk Erhvervsskole i Odense

På Syddansk Erhvervsskole i Odense er en ny fiberlaserskærer på 15 tons rykket ind.

Fiberlaserskæreren kom lige inden juleferien og havde været syv dage undervejs på landevejen fra den tyrkiske leverandør Baykal. Det er Nationalt Videnscenter for Automation og Robotteknologi, som har gjort investeringen på 3,3 mio. kr. mulig.

- Som uddannelsesinstitution er det helt afgørende, at vi konstant følger med den teknologiske udvikling inden for de forskellige fag, som vi uddanner til. Derfor er det med stor glæde, at vores investering i denne nye laserskærer fra Baykal har været mulig, så vi fortsat kan tiltrække unge til smedefaget. Unge, der vil dygtiggøre sig i et gammelt håndværk, men hvor den nye teknologi baner vejen for fremtiden, siger campuschef Bo Nørregaard Jensen.

Investeringen giver et kæmpe løft til mulighederne inden for smedefaget.

Rørskærer og skifte
I den kommende tid vil skolens lærere og nuværende smedeelever på uddannelsens hovedforløb få undervisning i, hvordan man programmerer fiberlaserskæreren. Senere er ambitionen, at lærere fra andre erhvervsskoler kan komme på kursus i Odense.

Skolen opgraderer yderligere med udstyr til smedeuddannelsen med rørskærer, skiftebord med automatisk transportbånd og pladereol til gavn for skolens lærere og elever, der snart skal tage de nye maskiner i brug.

Artiklen er en del af temaet Jern & Maskinindustrien.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078