23948sdkhjf

Her får metalkonstruktioner "en over nakken"

East Metals store trækstand i Nakskov er udbygget til at kunne trække med 2.250 ton

Der er fart på East Metals tre år gamle kæmpe trækstand i Nakskov, som tester styrken i store konstruktioner.

- Det kører glimrende. Vi har mange konstruktioner, der bliver testet, ikke kun løftegrej. Der er også andre bærende strukturer. Vi har endda lavet destruktive tests, fortæller Erik Gammelgaard, marketing- og forretningsudviklingschef hos East Metal.

EastMetal er specialister i store metalkonstruktioner og har baser i både Esbjerg, Letland og Nakskov.

Den enorme trækstand blev bygget færdig i efteråret 2015. Dengang blev den bygget til at trække med 1.500 tons. Siden har East Metal forstærket hele konstruktionen, så den kan trække op til 2.250 tons. Der er formentlig tale om den største trækstand i Nordeuropa.

- Vi bruger mest anlægget til vores egne metalkonstruktioner, men der er også rimeligt mange tests af konstruktioner, der kommer udefra. Vores teststation har den fordel, at den trækker oppefra. Det betyder, at vi ikke har den dimensionsbegrænsning, som mange andre anlæg har. De har deres træk nedfældet i gulvet og kan kun teste konstruktioner på 6-8 meter. Vi laver derimod trækket oppefra. Det betyder, at vi kan have konstruktioner inde i standen, der er 20 eller 30 meter høje, siger Erik Gammelgaard.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094