23948sdkhjf

Russisk stål-milliardær overvejer sag mod Skat

Dansteel-ejeren Vladimir Lisin truer med en retssag mod de danske skattemyndigheder, hvis ikke parterne kan finde fælles fodslag i sag om energiafgifter.
Skal Dansteel fritages for energiafgifter, når virksomheden importerer råstål fra Rusland og forarbejder det til stålplader?

Det mener Vladimir Lisin. Han er ejer af og bestyrelsesformand for den store russiske stålkoncern Novolipetsk Steel, som er moderselskab for Frederiksværk-virksomheden, der tidligere hed Stålvalseværket.

Kan ikke konkurrere med udlandet
De danske skattemyndigheder deler dog ikke umiddelbart russerens opfattelse. Dermed afviger Danmark fra øvrige europæiske lande og det koster årligt Dansteel 15-20 mio. kr., mener Vladimir Lisin.

- Vi er i dialog med skattemyndighederne, men hvis det ikke bærer frugt, vil vi overveje at tage sagen til domstolene. Det har stor betydning for vores danske forretning, som ikke kan konkurrere med konkurrenter i f.eks. Tyskland og Belgien på grund af det her, siger Vladimir Lisin ifølge Børsen.

Har vendt udviklingen
Vladimir Lisin er normalt en herre, der får sin vilje. Ifølge Forbes har han en formue på $24 mia. og er dermed Ruslands rigeste mand.

Lisin har da også haft held med at vende den negative udvikling hos Dansteel, som sidste år kunne fremvise en omsætning på 1,7 mia. kr. mod 1,1 mia. kr. i 2009.

Vladimir Lisin har endvidere givet udtryk for, at han overvejer at investere 750 mio. kr. i en ny valsestol til Dansteels fabrik.

Hvorvidt den nuværende sag med de danske skattemyndigheder får indvirkning på den investering, er uvist.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079