23948sdkhjf

Nyt super-kvartal fra Sauer-Danfoss

Allerede efter første kvartal af 2011 kommer hydraulik-koncernen derfor med en opjustering af de økonomiske forventninger.
Omsætningen for kvartalet steg med 46 % til 564,7 mio. dollars (2,8 mia. kr.) i første kvartal 2011. Omsætningen i første kvartal steg 37 % i Nord- og Sydamerika, 36 % i Europa samt 99 % i Asien og Stillehavsregionen.

På bundlinjen blev det til en nettofortjeneste på 70,6 mio. dollars (355,4 mio. kr.) sammenlignet med 20,7 mio. dollars (104,2 mio. kr.) i første kvartal 2010.

Ordrebogen bugner
- Vi er tilfredse med resultaterne for første kvartal, og vores år-til-år vækst i omsætningen er fortsat meget høj. Dette er dog det sidste kvartal, hvor vi sammenligner med tal fra et relativt svagt kvartal året før, siger president og CEO Sven Ruder

- Vi forventer også fremover at se en stor vækst, men dog ikke i samme størrelsesorden. Vores driftsmæssige resultater, som viser et overskud på 21,5 %, overstiger forventningerne væsentligt. Vi kommer sandsynligvis ikke til at se så store overskud i de kommende kvartaler, idet vi går ind i en sæsonmæssigt svagere periode, og fordi omkostningerne ved at tilføje flere ressourcer for at kunne følge med efterspørgslen nu slår igennem. Herudover gennemfører vi store investeringer i Asien og Stillehavsregionen for at kunne leve op til det store vækstpotentiale, som findes her, fortsætter han.

I første kvartal 2011 modtog virksomheden nye ordrer til en værdi af 695,2 mio. dollars (3,5 mia. kr.), hvilket svarer til en stigning på 36 %. Ved udgangen af kvartalet var den samlede ordrebeholdning på 965,3 mio. dollars (4,9 mia. kr.).

Opjusterer forventninger
- De gode resultater og den høje ordrebeholdning i første kvartal peger alt sammen i retning af et endnu bedre økonomisk resultat end det, vi forudsagde for bare et kvartal siden. Selvom vi forventer at se et mere ”normalt” forretningsår i år, fortsætter vores markeder med høj efterspørgsel i Asien og Stillehavsregionen, og markederne i Nord- og Sydamerika og Europa kommer stærkt igen, siger Sven Ruder.

På trods af bekymring for det globale makroøkonomiske miljø har Sauer-Danfoss valgt at opjustere forventningerne til 2011.

Nu forventes en stigning i omsætningen på 20-30 % i forhold til 2010 mod tidligere 10-20 % og et nettoresultat på 3,50-4,50 dollars pr. aktie mod tidligere 3,00-4,00 dollars pr. aktie.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078