23948sdkhjf

Miljøminister så på metalskrot på Grenaa Havn

- Her ser vi jo i praksis, hvordan metalskrot takket være nye måder at tænke på kan forvandles fra affald til en værdifuld ressource, der kan genanvendes.

Sådan sagde miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen, da han mandag besøgte Grenaa Havn og så Stena Recyclings store anlæg til behandling af metalskrot.

Det skriver Grenaa Havn i en pressemeddelelse.

Ministeren var inviteret til at besøge Grenaa Havn for at høre om, hvordan havnen både praktisk og strategisk arbejder med cirkulær økonomi og bæredygtighed. Cirkulær økonomi og genanvendelse har i flere år været et af havnens strategiske indsatsområder, og emnet står også højt på den landspolitiske dagsorden.

Mange bæredygtige tiltag

Jakob Ellemann-Jensen mødtes med borgmester Jan Petersen fra Norddjurs Kommune, Grenaa Havns bestyrelsesformand Bent Hansen og havnens adm. direktør Henrik Carstensen.

Derefter besøgte han Stena Recyclings anlæg på havnen. Her viste CEO Ulf Arnesson på anlægget, der ifølge Grenaa Havn repræsenterer det ypperste inden for sortering og findeling af metalskrot.

Ud over det hørte ministeren under sit besøg om de mange bæredygtige tiltag, havnen arbejder med – lige fra genanvendelse af let forurenet jord til nye kajanlæg til et kommende anlæg til dekommissionering af vindmøllevinger, en vision om at gøre det nye havnecenter til ’Bæredygtighedens Hus’ og meget andet.

- Grenaa Havns mange tiltag matcher regeringens tanker om grøn omstilling via bæredygtighed og cirkulær økonomi, siger Jakob Ellemann-Jensen i pressemeddelelsen og fortsætter:

- Vi skal lære at udnytte det, vi hidtil har betragtet som affald, på en helt ny måde, og skal det gøres effektivt, skal det ske i stor skala som her i Grenaa. Ved netop at satse stort kan virksomhederne tiltrække de nødvendige kompetencer og fortsat udvikle sig, så de kan udnytte spildprodukter i stadig større grad.   

Store muligheder

Ifølge havnedirektør Henrik Carstensen bekræfter mødet med miljø- og fødevareministeren, at havnen står over for store forretningsmæssige muligheder inden for cirkulær økonomi.

- Vi deler ministerens opfattelse af, at omstilling til grøn, cirkulær økonomi bliver et bærende element i den industrielle udvikling. Vi er også af den opfattelse, at målrettet satsning på øget genanvendelse både er en mulighed og en pligt for erhvervslivet. Vi er derfor meget optimistiske efter mødet med ministeren og fastholder fokus på det, der efter vores opfattelse kommer til at bidrage væsentligt til havnens fremtidige vækst, siger han i pressemeddelelsen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111