23948sdkhjf

Speed Color udvider kompetencerne

Randers-virksomheden har investeret i et nyt metalliserings-anlæg

Hidtil har Speed Color mest været kendt for industrilakering, sandblæsning og maling, men nu er kompetencerne blevet udvidet til også at omfatte metallisering.

- Det var vores kunder, der havde et ønske om, at vi også kunne metallisere. Det er blandt andet de kunder, som leverer til vindmølleindustrien, der havde et ønske om, at vi kunne lave det hele for dem, fortæller indehaver Erling Jensen.

Metallisering er en proces, hvor man lægger et lag zink på en sandblæst overflade. Det bruges blandt andet som alternativ til varmgalvanisering.

- Det bruges blandt andet meget til offshore; skibe, boreplatforme og vindmøller. Det er emner, der skal bruges i et belastet miljø, så de skal metalliseres, inden de males, fortæller Erling Jensen.

Selve anlægget fik Speed Color installeret i foråret, og det har åbnet muligheder for nye typer af ordrer for den midtjyske overfladebehandler.

- Det har allerede givet nye ordrer. Bare det, at det rygtes, at vi har anlægget, så kommer der ordrer af sig selv, for der er ikke så mage, der kan metallisere, forklarer Erling Jensen.

Anlægget kan tage emner op til 6 meter, og det er selvfølgelig oplagt til store offshore-emner. Men Erling Jensen har også en forventning om, at andre typer af kunder kan få nytte af det.

- Nogen steder er der måske bearbejdet nogle flader, hvor man skal skrue noget på, som skal efterbearbejdes, og det kan man ikke med galvanisering, forklarer han.

- Om et par uger kommer der for eksempel en flishugger, der skal metalliseres. Det er fordi, han kører ude i skovene og tæt på kysten, og han vil gerne have det metalliseret, så det kan holde. Det er meget velegnet til emner, der skal stå udendørs, fordi man ikke behøver male ovenpå, fortsætter Erling Jensen.

- Det kan også være sådan noget som gylletankvogne. Det der kommer ud der, er virkelig aggressivt – så det kan metalliseres for at undgå, at der kommer korrosion. Eller emner til kemifabrikker, hvor der er et meget surt miljø, slutter han.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094