23948sdkhjf

Intelligent Markings robotfabrik skal ingen steder

Lokal stolthed slipper man ikke udenom

Hovedparten af kunderne hos Intelligent Marking, der fremstiller selvkørende robotter til opkridtning af for eksempel fodboldbaner, kommer fra USA. Efter etableringen af et amerikansk datterselskab – et joint venture kaldet Intelligent Marking Robotics USA etableret sammen med med firmaet Turf Tank - har firmaet med base i Hjørring også flere ansatte i USA end i Danmark. 

Men produktionen af de GPS-styrede robotter skal ingen steder. Udvikling, produktion og samling af robotterne er i lokaler i Hjørring. Skal der ændres på det, bliver det kun i form af en udvidelse eller en helt ny fabrik i det nordjyske, hvor firmaet har 30 underleverandører. Det slår direktør Anders Sørensen fast overfor Ritzau Finans ifølge Finans.dk. 

- Grundlæggende er målet at vise, at der kan skabes en kæmpe international robotproducerende virksomhed heroppe i Nordjylland. Vi holder til i Hjørring, fordi vi er fra Hjørring, siger Anders Sørensen, som stiftede Intelligent Marking sammen med Andreas Ydesen, til mediet.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079