23948sdkhjf

Svejsning handler om tidsforbrug

De nye generationer svejsemaskiner øger svejsehastigheden og nedsætter behovet for efterbearbejdning

KJV’s svejsespecialist Arne Birn Rokkjær har netop solgt to nye synergiske Kemppi puls svejsemaskiner til Voka Industri.

Og svejsespecialisten er ikke i tvivl om, at det for rigtig mange virksomheder vil være en fordel at få kigget på de gamle svejsemaskiner og det tilhørende tidsforbrug.

- Optimeringen her er en øget svejsehastighed, og ved at der er pulsstyring, så bliver det en knastfri svejsning, siger Arne Birn Rokkjær, som påpeger, at der kommer meget lidt sprøjt med de intelligente svejsemaskiner.

- For mig har det aldrig rigtig givet mening at påføre tråd og så bruge tid og energi på at slibe på det bagefter. En svejsning skal helst ikke have behov for efterbehandling, og det kan de her maskiner, siger svejsespecialisten.

Mindre efterbearbejdning
Arne Birn Rokkjær henviser til netop Voka, hvor der på de enkelte emner skulle bruges forholdsvis lang tid på at efterbearbejde svejsningerne.

- De fremsynede virksomheder skifter til de her intelligente maskiner, og det handler om at turde tage nye skridt. De, der ikke kører synergiske maskiner i dag, de får et teknologisk tilbageskridt, vurderer Arne Birn Rokkjær.

Han peger samtidig på, at det nye udstyr gør det nemmere for mange mennesker at svejse, og i en tid hvor det er svært at få uddannede smede og svejsere, er det en fordel, at maskinerne kan hjælpe brugeren til lave kvalitets-svejsearbejde.

- Nogen kan naturligvis styre en trinreguleret maskine på samme måde som en synergisk maskine, men det er de færreste. I mine øjne skal alle kunne bruge svejsemaskinerne uden at være eksperter. Du skal styre håndtaget, og så klarer maskinerne resten, når du først har indstillet maskinen, så kører det, siger Arne Birn Rokkjær.

- Det er et kvantespring frem i tiden at begynde at svejse med de her maskiner. Man får mere glæde ind i arbejdet, og det giver en tilfredshed, siger svejsespecialisten.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.538