23948sdkhjf

C&K Johansen afslutter omfattende automatisering

Den østjyske underleverandør har installeret et nyt robotanlæg på virksomhedens to største presse-maskiner.
Gennem de seneste år har C&K Johansen investeret massivt i automatisering af produktion. For godt to år siden færdigautomatiserede Horsens-virksomheden en blok på fire presser, og nu er turen kommet til de to største presser på henholdsvis 1.000 og 500 tons.

- Vi har installeret et robotanlæg, der kan føde de to hydrauliske presser. Det har givet håndteringstider, der er tre-fem gange hurtigere, end da der stod en operatør foran maskinen, siger direktør Peter Møller.

Ser stadig forbedringsmuligheder
Investeringen betyder, at der i dag blot er 12 mand tilbage i produktionen på fabrikken i Horsens, og Peter Møller vurderer, at der blot er ca. 10 % af produktionen tilbage, som køres manuelt. Alligevel kan han se yderligere forbedringsmuligheder.

- Nu er stort set hele produktionen fuldautomatiseret, men vi kan stadig hente noget på logistikken. Vores palletering er fx ikke automatiseret, men det bliver noget af det, vi vil kigge på fremadrettet, fortæller han.

C&K Johansen har valgt at foretage investeringen i kølvandet på finanskrisen for at ruste sig bedre til den globale konkurrence.

Opgaver bliver i Danmark
Med millioninvesteringen sender C&K Johansen også et signal om, at man tror på Danmark som produktionsland, også i fremtiden. Der er nemlig lagt op til en klar arbejdsfordeling mellem fabrikken i Horsens og virksomhedens fabrik i Vietnam.

- De to presser er virkelig nogle sværvægtere, så det er de store og tunge produkter, vi nu har fået effektiviseret. Vores fabrik i Vietnam producerer de mindre og løntunge opgaver for os. Men det har netop givet plads og mulighed til automatisering her. Der er produkter, der berettiger, at de stadig er i Europa, forklarer Peter Møller.

Selve installationen af det nye robotcenter strakte sig over flere måneder. Allerede et halvt år ind begyndte C&K Johansen at producere til lager for at mindske generne for kunderne, og i alt var to af fabrikkens vigtigste maskiner taget ud af produktion i 1½ måned.

Har set fremad under krisen
Til gengæld føler Peter Møller nu, at Horsens-virksomheden er godt rustet til fremtiden. Virksomheden har netop benyttet de dårligere tider under finanskrisen til at se fremad.

- Vi har ikke manglet opgaver. For vores vedkommende begyndte vi at få mere travlhed for ca. et år siden. Vi har hele tiden set fremad og har haft masser af projekter og automatiseret under finanskrisen, lyder det fra Peter Møller.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.069