23948sdkhjf

UG Metal vinder storkunde tilbage fra udlandet

Metalstøberiet i Hedensted har netop lukket en aftale med en stor aktør i transportsektoren

Der er tale om støbning af komplicerede emner, som hidtil er blevet produceret udenfor Danmarks grænser. En længere dialog har nu udmøntet sig i, at opgaven er endt i det østjyske hos UG Metal.

Virksomhedens erfaring med specialiseret serieproduktion og en dokumenteret lav fejlmargin har haft stor betydning for forhandlingsforløbet, fortæller direktør Mikkel Udengaard, som ikke lægger skjul på, at ordren passer godt ind i strategien.

Kundereferencer i spil
- Det er den slags opgaver, vi har gearet organisationen til. Der er tale om flere tusinde emner, som skal leveres løbende, og det er netop en af vores kernekompetencer. Efterhånden har vi mange af den type ordrer, siger Mikkel Udengaard og tilføjer, at referencer også har spillet en rolle i forbindelse med aftalen.

Kunden fik fra flere sider bekræftet, at både kvalitetskontrol og leveringssikkerhed har højeste prioritet i Hedensted. Noget som naturligvis glæder direktøren.

- Det er lige præcis dét signal, vi gerne vil sende til omverden. Når der er styr på de interne processer med kvalitet og levering, styrker vi automatisk vores konkurrenceevne. Det er rart, når kunderne bekræfter det.

Individuel kompetenceudvikling
Mikkel Udengaard konstaterer, at tiltaget med selvstyrende grupper i produktionen, som blev lanceret tidligere i år, virker efter hensigten. Individuel kompetenceudvikling er en vigtig del af virksomhedens ISO9001:2015-certificering, som blev færdiggjort inden sommerferien.

Man er blevet mindre sårbar og bedre til at udnytte ressourcerne optimalt, da alle medarbejdere har et indgående kendskab til de forskellige arbejdsbeskrivelser.

- Det gør en forskel i hele huset. Det er også på baggrund af fleksibiliteten, at vi kan præsentere nogle attraktive løsninger for kunderne. Derfor kan vi konkurrere med udlandet, uden at gå på kompromis med kvaliteten, understreger han, og fortæller videre, at det ikke kun er den aktuelle ordre, der giver travlhed i metalstøberiet.

Spændende segmenter
Der er nemlig kommet flere nye kunder til i 2018. De repræsenterer et bredt udsnit af industrien, men specielt maskinbyggere og automationsvirksomheder har gjort brug af kompetencerne hos UG Metal. Det er typisk støbning af specialemner i mindre serier de nye kunder efterspørger, og direktøren erklærer, at der er flere spændende segmenter, man gerne vil tættere på.

- Støbning egner sig til mange typer komponenter. Det er ikke kun serieproduktion, der kan betale sig. Mindre serier kan sagtens konkurrere med andre løsninger, og det bliver flere virksomheder opmærksomme på. Men vi skal også selv blive bedre til at fortælle om fordelene og tilbyde vores hjælp allerede i udviklingsfasen, slutter Mikkel Udengaard.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078