23948sdkhjf

- Vi skal have nogle arbejdspladser til Danmark

Indkøbet af nye kampfly til det danske forsvar kan være indgangsbilletten til flyindustrien for danske metalvirksomheder

Til september drager salgsdirektør hos Trier Industries, Dustin Paul Wilden, til Washington sammen med flere andre danske virksomheder og embedsmænd. Her skal de blandt andet mødes med Lockheed Martin, der er leverandør af de nye F35-kampfly til det danske forsvar.

For Trier Industries har nemlig fået mod på at komme ind som underleverandør i flyindustrien.

Interessen er blevet skærpet, efter Dustin Paul Wilden for nylig havde en samtale med generalmajor Henrik R. Lundstein fra Forsvarets Materiel- og Indkøbsstyrelse, der også er direktør for F-35 kampfly programmet.

- Generalen og jeg havde en diskussion om, at Lockheed Martin havde været på besøg herovre, og de havde udtrykt bekymring over, hvorfor flere virksomheder ikke går ind i det her, siger Dustin Paul Wilden.

Også fra politisk hold er der udtrykt vilje til at hjælpe danske virksomheder til ordrer i forbindelse med kampfly-projektet.

Fordelagtigt marked
Dustin Paul Wilden har selv en baggrund fra luftfartsbranchen, og han mener derfor, at det ligger til højrebenet for den midtjyske maskinfabrik at interessere sig for den branche – også selv om man endnu ikke har haft nogen leverancer af betydning dertil.

- Det er en branche, vi er på vej over i, og jeg kan se en masse muligheder i flyindustrien. Vi er fagligt dygtige og kan gøre det her. Nu skal vi bare tro på os selv, siger han.

- I Danmark er der ikke meget mere end en håndfuld, der kan det her, og derfor er det et marked, vi er gået ind på, hvor vi er ret alene, og det giver os nogle fordele, uddyber Dustin Paul Wilden.

Han understreger dog, at det er en langsigtet proces for Trier Industries, og at turen til Washington kun er begyndelsen.

Tro på det
Det er dog ikke kun for Trier Industries’ skyld, at han tager turen til Washington. Det er også for at gøre opmærksom på, at danske virksomheder generelt har nogle kompetencer, som Lockheed Martin kan få gavn af.

- Ideen er, at vi skal have nogle af arbejdspladserne til Danmark, slår Dustin Paul Wilden fast.

- Jeg snakkede med en af repræsentanterne for det danske forsvar om, hvor loyale Lockheed Martin er over for Danmark. Og der var faktisk en interesse for at få danske virksomheder med, fortsætter han.

Hans råd til andre metalvirksomheder, der er interesserede i flyindustrien, er derfor også simpelt:

- Det er bare at komme i gang. At tro på det, for vi har evnerne i Danmark. Vi har nogle rigtig dygtige håndværkere, og det skal vi udnytte. Det kan ikke være vindindustrien, der bærer det hele, så der skal noget andet nyt til.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095