23948sdkhjf

Anmasi vil tørre i dybden med vacuum

Den sydjyske producent af vaskeanlæg tager nye metoder i brug, som giver ordrer

Anmasi har netop leveret det første eksemplar af en helt ny type vaskeanlæg til en stor, dansk industrikunde.

Der er tale om en af virksomhedens traditionelle ultralydsrensere, som normalt ville være udstyret med varmluft-tørring. Til denne kunde er det dog monteret med vacuum-tørring.

- Grunden til, at der kommer vacuum-tørring ind over, er fordi komplekse emner er svære at få tørre. Hvis man forestiller sig, at man har små huller, hvor der står vand i, har det altid været en svær opgave at få det løst 100 procent ved at blæse varm luft ind, forklarer Jan Hedeby Sørensen, direktør hos Anmasi.

- Der er også en anden fordel ved vacuumtørring, og det er, at emnet tidligere var 80 grader varmt, når kom ud, og det kan man hverken montere eller pakke med det samme, tilføjer han.

I det aktuelle anlæg sendes emnerne først igennem flere vaskeprocesser. Herefter er installeret impulstrykluft, inden den endelige vacuum-tørring.

Jan Hedeby Sørensen fortæller, at Anmasi allerede har yderligere to ordrer i bogen på vaskeanlæg med vacuum-tørring, og han forventer, at efterspørgslen kommer til at stige markant.

- På de forespørgsler vi har fået, kan vi se, at det kommer til at stige kraftigt, så derfor er vi nødt til at hoppe på vognen og få udviklet vacuum. Det har været nødvendigt for os at få det lavet, for kunderne forlanger det simpelthen, siger Jan Hedeby Sørensen.

Han ser da også masser af virksomheder i Danmark, hvor vacuum vil være den ideelle tørring efter vaskeprocessen.

- Det er faktisk alle virksomheder, der producerer metalkomponenter, der vil kunne bruge det her, men det er klart, at alle de vindmølleunderleverandører, der laver hydraulikblokke, og alt hvad der har med emner af en vis størrelse at gøre, ligger lige for: Motorproducenter, hydraulikproducenter, og så er vi også kommet rimelig godt inden for i den tyske medicinalindutri, hvor der er aluminiumemner med små huller, fortæller Jan Hedeby Sørensen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078