23948sdkhjf

Robotool er klar med foden på speederen

Robotleverandøren vil være mere opsøgende og har derfor føjet ekstra kræfter til salgsstyrken.
For 10 år siden omsatte Robotool for ca. 3,5 mio. kr. årligt. Dengang lød den ambitiøse plan, at omsætningen skulle vokse med ca. 30 % om året, og at antallet af medarbejdere skulle stige til 10-15.

I dag kan direktør Leif Thomsen konstatere, at den ambition ikke var helt hen i vejret. Omsætningen har rundet 22 mio. kr., og virksomheden beskæftiger 15 medarbejdere. Så sent som i 2009 blev Vejen-virksomheden udnævnt til gazellevirksomhed med en imponerende vækst på 300 % over de foregående fire år.

Vil være mere opsøgende
Selv om det går godt er der dog ingen grund til at hvile på laurbærrene, og Leif Thomsen har brugt de seneste par år til at forberede ny vækst.

- Vi har hentet divisionsdirektør Knud Bonde fra Kamstrup ind som nyt bestyrelsesmedlem, og så har vi ansat en ny sælger og en ny projektleder, forklarer Leif Thomsen.

Med den ekstra sælger er man nu reelt oppe på 2+direktøren selv, og det skulle gerne give plads til mere opsøgende salg i de kommende år.

- Hidtil har vi i høj grad taget prototypeopgaver, som er kommet til os. Nu er det planen, at vi mere målrettet vil gå efter opgaver, hvor vi kan udnytte nogle af de typer af anlæg, vi tidligere har lavet i nye sammenhænge. Mange er bange for at hoppe ud i prototyper, men vil hellere have kendt teknologi. Men det kræver, at vi er opsøgende og finder de virksomheder, der har behovet, siger Leif Thomsen.

Danske virksomheder i verdensklasse
Han er ikke i tvivl om, at den nye strategi vil udmønte sig i øget salg, og selv om der stadig findes mange optimeringsmuligheder i den danske industri roser han de danske produktionsvirksomheder for at tænke i automatisering.

- Det er heldigvis ikke al produktion, der er flyttet væk fra Danmark, og de virksomheder, der er tilbage, er virkelig i verdensklasse, og det er virkelig marginaler, de automatiserer. Der er meget høje krav i de projekter, vi er med i lige nu - fx inden for sikkerhed og dokumentation, siger Leif Thomsen.

Bestyrelsen i RoboTool A/S har naturligvis udstukket nye vækstmål for de kommende år, men de ”træder først i kraft”, når finanskrisen er helt ovre. Indtil da er det ”blot” ambitionen at fastholde en moderat vækst.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094