23948sdkhjf

Klart signal fra Vestas og Siemens: Vil fortsat udvikle vindmøller i Danmark

Det nationale testcenter for vindmøller i Østerild er vigtigt for vindmølleindustrien. Testcenteret vil også tiltrække interesse og investeringer udefra.
Med det nye testcenter på vej i Østerild glæder vindmølleindustrien sig over udsigten til fortsat teknologiudvikling af fremtidens vindmøller. Især Vestas og Siemens Wind Power lægger vægt på, at de fortsat vil udvikle sig med udgangspunkt i Danmark. Det gør de ved at have købt fire – to hver - af de i alt syv standpladser i testcenteret, som forventes at stå klar til brug i 2012. På standpladserne vil der blive opstillet prototype testmøller, og det vil således være tale om afprøvning af den nyeste teknologi. De øvrige tre standpladser vil blive udlejet af Risø DTU, som står for driften og etableringen af testcenteret.

De to store vindmøllefabrikanter har tidligere understreget vigtigheden af mulighederne for teknologiudvikling i takt med stigende konkurrence fra resten af verden.

- Det er yderst vigtigt, at vi kan teste møllerne tæt på, hvor vi har vores
udviklingsaktiviteter. Derfor er testcenteret i Østerild vigtigt for dansk teknologiudvikling i industrien og arbejdspladser inden for specielt forskning og udvikling, men også fremtidig produktion, siger Per Hessellund Lauritsen, research manager i Siemens Wind Power.

Udstillingsvindue for udlandet
Det nationale testcenter i Østerild vil foruden at sikre teknologiudvikling også fungere som et udstillingsvindue over for udlandet. Den danske rolle som førende i integration og udvikling af vindkraft vil globalt set styrkes betydeligt med det nye testcenter, og det vil invitere udenlandske virksomheder med interesse for teknologisk udvikling til Danmark.

- Testcenteret i Østerild er meget vigtigt for, at vi kan udvikle nye og mere effektive vindmøller i fremtiden. Det giver branchen en unik mulighed for at teste ny teknologi og forblive konkurrencedygtig på et stærkt internationalt marked. Alle vil gerne være verdens bedste vindnation. Det betyder, at vi skal skærpe vores kompetencer og igen løfte teknologiniveauet for at bibeholde vores førerposition, siger Peter Henning Thorsted, director for Programme Management, Test & Verification i Vestas.

Et klart signal til omverdenen
Ved at have sikret sig de i alt fire standpladser i testcenteret i Østerild, sender Siemens Wind Power og Vestas et klart signal til omverdenen om, at man fortsat vil have sine hovedaktiviteter inden for udvikling og afprøvning af nye vindmøller i Danmark og dermed også danske kompetencer og arbejdskraft. Det signalerer samtidig, at virksomheder, der vil frem i vindmølleindustrien, fortsat bør interessere sig for Danmark og danske kompetencer inden for vindkraft.

Så længe Danmark er det foretrukne land for forskning og udvikling af nye vindmølle prototyper, vil vindmølleindustrien være et vigtigt omdrejningspunkt for beskæftigelsen i Danmark. Både hvad angår videnarbejdspladser og produktionsarbejdspladser.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.394