23948sdkhjf

Klumme: E-mails og Facebook er ikke nok

Såvel udenlandske som danske deltagere er tilfredse med rammerne for CenSec-konferencen, der i år blev gennemført på Sabro Kro ved Århus med stor succes.
Klumme af: Anton Villadsen, direktør for CenSec

Selv om den årlige CenSec-konference rent størrelsesmæssigt ikke kan hamle op med de store internationale messer, danner konferencen ifølge en række adspurgte deltagerne en god grobund for nye B2B-kontakter, netværk og indhentning af ny viden.

- Konferencen er et glimrende forum til at finde nye forretningsforbindelser, og jeg har da også allerede indledt kontakt til flere personer, som jeg bestemt har tænkt mig at følge op på. Man skal huske på, at det langtfra er nok blot at udveksle visitkort, ligesom kontakt via e-mails, telefon og Facebook ikke gør det alene. Den personlige kontakt er uhyre vigtig, og her danner CenSec-konferencen de rigtige rammer, siger Tom Kobos, efter han har holdt sit indlæg om teknologi- og radioproducenten, Harris.

Harris-koncernen har godt 16.000 ansatte, og alene divisionen RF Communication bygger og tester mere end 10.000 radioer - om måneden.

Under sit indlæg fik Tom Kobos mulighed for at mangfoldiggøre, at Harris blandt andet er på udkig efter producenter, der kan levere headsets til firmaets radioer samt udviklere og producenter af nye, langtidsholdbare batterier.

- I løbet af konferencens to dage er der gode muligheder for at komme i kontakt med mange, og det giver mig også en mulighed for at danne mig et indtryk af, hvordan de mindre og mellemstore danske virksomheder arbejder, siger Tom Kobos.

Kontakt frem for business
En anden konferencedeltager, Sune Nordentoft Lauritsen fra Space på Danmarks Tekniske Universitet, DTU Space, er også tilfreds med udbyttet.

- Da jeg kommer fra en forskningsrelateret virksomhed, som hovedsageligt finansieres af offentlig midler, handler det ikke så meget om penge og forretning, men i højere grad om at knytte nogle kontakter. Og lige nu har jeg været i kontakt med to-tre af de øvrige deltagere vedrørende forskellige udviklingsprojekter, siger Sune Nordentoft Lauritsen, og tilføjer:

- Hvis man beskæftiger sig med Space-teknologi, og gerne vil i kontakt med ligesindede, ja så er CenSec-konferencen stedet. Og selv om det jo primært er folk fra forsvarsindustrien, der mødes her, er der alligevel en række fællesnævnere, som betyder, at mange konferencedeltagere er interessante i space-sammenhæng, selv om de primært producerer til forsvarsindustrien. Så de kontakter, man indleder her, kan sagtens ske at udvikle sig til fælles glæde - såvel for os, som for de udenlandske og danske leverandører og producenter af forsvarsmateriel.

Bedre odds
Sådan en virksomhed er netop Lystrup-virksomheden Terma, som var mødt talrigt op med otte repræsentanter under konferencen. En af dem var Lars Reuther, der er business development manager i Termas radarafdeling.

- I år er jeg ikke på udkig efter noget specifikt. Men man kan næsten ikke tillade sig at blive væk. Dels fordi der er en række gode foredrag, der bringer dig up-to-date. Dels fordi man møder mange forretningsforbindelser, som kort præsenterer deres produkt for dig. Hvis du så måske får brug for produktet senere, ja så er det rart at have et ansigt og en person at forholde sig til, fortæller Lars Reuther.

Han erkender, at CenSec-konferencen hører til i den beskedne ende, når det handler om de øvrige business-events, som Lars Reuther ofte deltager i - hyppigst i udlandet. Men det er ikke en ulempe.

- Tværtimod. På de store messer er virksomhederne typisk med for at vise sig frem. Her på konferencen møder man en hel masse mennesker, man kender i forvejen, og får på den måde plejet sine kontakter. Dels er det på CenSec-konferencen langt lettere at overskue, hvem der er hvem, og hvem der kan hvad. Dermed er der også langt bedre odds for at få gang i noget konkret i forhold til de store udenlandske messer, som ofte har gigantiske dimensioner, siger Lars Reuther fra Terma.

Næste års CenSec-konference afholdes den 7.-8. februar 2012, og det bliver igen Sabro Kro ved Århus, der danner rammerne for konferencen.

Kilde: CenSec - http://www.censec.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078