23948sdkhjf

1.000 dage uden arbejdsskader

En vellykket arbejdsdag er en dag uden skader. Dem har ab Metal haft snart 1.000 af.
Ab Metal er en ordreproducerende virksomhed, som primært beskæftiger sig med bearbejdning og produktion af højt forædlede aluminiumsprodukter. Virksomheden drives og ejes af brødrene Lars og Hans Buck. Der er fokus på, at det udelukkende er kvalitetsprodukter, der forlader fabrikken, og det handler langt hen ad vejen om at skabe en attraktiv arbejdsplads.

Virksomheden opererer inden for en branche, som er eksponeret for arbejdsskader, og derfor er det ifølge Hans Buck vigtigt at have fokus på, hvordan arbejdet kan indrettes således, at risikoen for skader minimeres mest muligt. Indsatsen har betydet, at man snart fejrer 1.000 dage uden skader, og derfor inviteres ansatte og ledsagere til fest på fabrikken.

Alle opgaver har et mål
Grundtanken er, at skader og sygdom hænger sammen med arbejdsmiljøet på arbejdspladsen. Det at drive en succesfuld virksomhed kan på mange måder sammenlignes med et ægteskab. Det gælder om at være mere attraktiv end de andre og gøre hverdagen spændende.

- Et problem bliver i mange sammenhænge serveret sammen med et mål, og i den sammenhæng glemmes mellemregningerne alt for ofte. Uden dem står deltageren tilbage uforstående og med en følelse af at være dum, siger Hans Buck.

- Hvis deltageren forstod sagens sammenhæng kunne det jo være, at han eller hun kunne bidrage med flere mellemregninger? Det er jo netop det, vore politikere i vid udstrækning glemmer, mener Hans Buck.

Attraktiv arbejdsplads
For år tilbage havde virksomheden problemer med et for højt sygefravær. Hvis man som virksomhed budgetterer med et overskud på 5-10 %, så skal man ikke være den hurtigste knallert på havnen for at regne ud, at en sygdomsprocent på samme niveau er en dårlig forretning.

- Det er efterhånden flere år siden, vi indførte Lean-principperne i produktionen. Dengang som i dag er det blandt succeskriterierne at strømline virksomheden og gøre den mere attraktiv som arbejdsplads. Glade og tilfredse medarbejdere producerer kvalitetsemner, forklarer afdelingsleder Preben Nystrup.

På ab Metal er der indført en sundhedspolitik, og gennem målrettet indsats er det lykkedes at bringe fraværsprocenten ned på et meget lavt niveau. Projektet har bevirket, at fraværsprocenten målt på hele 2010 er nået ned på ca. 1 %.

- Vi har haft stor succes med at føre en aktiv sygdomspolitik, hvilket blandt andet betyder, at vi allerede første dag efter et sygdomsforløb gennemfører sygdomssamtale sammen med medarbejderen for at få afdækket forløbet og eventuelt tilpasse arbejdsopgaver således, at vi sammen kan forhindre fremtidige problemer, fortæller direktør Hans Buck.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.256