23948sdkhjf

Salling Plast droppede outsourcing

Hos Salling Plast i Ranum er man gået fra outsourcing til egenproduktion. Ud over den økonomiske gevinst, det har givet virksomheden, har det også medført andre kærkomne fordele.
Den nordjyske virksomhed producerer emner i specialplast/teknisk plast. Hovedproduktet er rør til primært fjernvarmeindustrien, men det samlede opgaveområde spænder vidt. Tidligere havde man outsourcet dele af produktionen. Og alt det, man ikke fik lavet ude, blev lavet manuelt, blandt andet drejet på drejebænk eller savet med stiksav.

Nogle gange kan inspiration få én til at vende sin tankegang på hovedet og pludselig se løsningen på en udfordring. Så da Lindlarsen efter et besøg i produktionen foreslog virksomheden at kigge på CNC, begyndte man at tænke i nye baner.

Sparer transportomkostninger
Der blev regnet på rentabiliteten, og da det stod klart, at det kunne betale sig, tog man skridtet. Valget faldt på en Morbidelli Universal CNC-maskine, som er en meget stabil maskine med præcis bearbejdning. Man valgte maskinen med nestingbord, som gør det nemt og hurtigt at fræse emner ud af en plade, og som minimerer materialespild. Maskinen kan bearbejde alle typer plast.

Kurt Simonsen fortæller om de fordele, investeringen har givet Salling Plast. Tidligere havde man transport til og fra underleverandøren, man havde en del håndtering, og virksomhedens leveringstid var afhængig af andre. Alt det undgår virksomheden nu. Nu har man en fleksibel produktion, som man selv kan planlægge, og tiden fra ordre til levering er nedbragt.

- Alene på transporten til og fra det firma, hvor vi fik vandskåret, kan vi spare en del tid. Vi skulle jo hente både store og små ordrer, fortæller Kurt Simonsen.

Smag for optimering
Det kostede både tid og penge. Og hvis virksomheden samlede ordrer til afhentning, ville det gå ud over deres leveringstid. Hertil kom selvfølgelig udgiften til selve skære- eller stansearbejdet. På emner, som før blev drejet eller skåret i huset, sparer man selvfølgelig en del tid ved automatiseret produktion.

Investeringen har samtidig betydet, at virksomheden nu kan udvide sit forretningsområde og selv tilbyde at producere for andre. Det er et helt nyt marked, som åbner sig. Allerede kort tid efter anskaffelsen har man fået nye kunder, som arbejder med forskellige pladematerialer i plast. Og det på trods af, at man endnu ikke har annonceret med de nye kompetencer. Eksisterende kunder har hørt om den nye maskine og har anbefalet virksomheden til andre. På den måde kan man både udnytte maskinen til egne formål og vinde nye forretningsområder og kunder.

Det lyder til, at virksomheden nu har fået smag for optimering. Lige nu arbejder man på optimering af produktionen generelt. Man vil flytte rundt på maskinerne og overvejer i samme omgang at foretage ændringer, der sparer flere løft.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095