23948sdkhjf

Frecon designer midlertidligt gulv til vindmøllemontører

Montøren arbejder i 50 meters højde under installationen af et vindmølletårn. Det kræver et midlertidigt gulv at arbejde på.

En større dansk vindmølleproducent skulle have konstrueret en serviceplatform, som kunne fungere som et midlertidigt gulv under installationen af vindmølletårnet.

- Serviceplatformen anvendes under installation af tårnet, hvor serviceteknikeren har behov for at kunne stå sikkert og montere store flangebolte i cirka 50 meters højde, fortæller senior design engineer Jens Juul fra Frecon i en pressemeddelelse.

Serviceplatformen er konstrueret til at blive lagt ud i det område, hvor serviceliften skal køre, når møllen er færdiginstalleret.

Omfattende krav
Det færdige gulv skal kunne bære omkring 210 kg, hvilket svarer til en mand og hans værktøj. Samtidig må det ikke indeholde enkeltdele, som vejer over 20 kg. Det skal desuden være nemt og hurtigt at installere, kunne transporteres i en vindmølleservicelift og holde til at ligge ude i alt slags vejr uden at tage skade samt naturligvis overholde gældende standarder. Frecon har designet og konstrueret et gulv, som lever op til alle kravene.

- I processen har vi desuden været ude og finde de rette underleverandører, lavet prototype og test, FAT- og SAT-rapporter, risikovurdering og installationsmanual, siger Jens Juul.

- Produktet og hele dokumentationen er godkendt af kunden, og gulvet fungerer i dag præcist som forventet.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156