23948sdkhjf

Atter tocifret vækst hos GEA Process Engineering

Den danskbaserede leverandør af udstyr til fødevareindustrien voksede med 13 % i 2010.
Ifølge Børsen endte den samlede omsætning hos den danske ingeniørvirksomhed på 9,569 mia. kr., hvilket svarer til en vækst på 13 % sammenlignet med 2009.

- Det er i høj grad den vækst, vi oplever i Asien, der trækker os frem, og det er en stigende grad af vores ordreindgang, der kommer fra Asien, udtaler administrerende direktør Anders Wilhjelm til Børsen.

Holder øje med kinesisk vækst
Især Kina har vist eksplosiv vækst hos GEA Process Engineering, og selv om flere økonomer spår lavere vækst hos den asiatiske gigant, giver det ikke grund til panderynker hos Anders Wilhjem.

- Det er selvfølgelig noget, vi holder øje med. Jeg er egentligt ikke så bekymret, for det vi lever af er jo de virksomheder, som producerer fødevarer og drikkevarer, og jeg tror ikke den vækst, der er i Kina, pludselig forsvinder, selvom den måske bliver lidt mindre, pointerer han.

GEA Process Engineering kom ud af 2010 med et EBIT på 790 mio. kr., hvilket svarer til en stigning på 20 %. Ordreindgangen landede på 10,5 mia. kr. svarende til en stigning på 23 %.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078