23948sdkhjf

P. Ellegaard installerer intelligent skæremaskine

Færre arbejdsskader og ensartet kvalitet er blot nogle af fordelene ved den nye skæremaskine, SmartCut, som P. Ellegaard A/S netop har indkøbt til sin afdeling i Viborg.
Maskinen er især interessant for maskinbyggere, der i dag bruger manuel skæring af mange ens emner i drøje materialer som PVC, gummi og blød PU.

- Virksomheder, der eksempelvis har specialiseret sig i at bygge førerhuse til traktorer skærer typisk noget af beklædningen til førerhuset og en del af sædet ud i hånden. De vil få stor glæde af SmartCut, fortæller Henrik Hansen, der er afdelingschef hos P. Ellegaard i Viborg, hvor SmartCut har kørt siden december 2010.

Gentagelser påvirker koncentrationen
- Manuel skæring af mange ens emner er en ensformig og opslidende arbejdsproces, der belaster skuldre og arme. Samtidig har vi erfaring for, at nye medarbejdere inden for tre måneder har skåret sig med en Stanley kniv. Selvom vi gør meget ud af rådgivningen, kan vi næsten sætte uret efter, hvornår det sker. Ganske enkelt fordi den ensformige arbejdsproces påvirker koncentrationsevnen i negativ retning – og her er det primært fingrene, det går ud over, siger Henrik Hansen.

Ifølge Henrik Hansen bliver udnyttelsesgraden af materialet op til 30-40 % bedre med SmartCut end ved manuel skæring.

- Maskinen er udstyret med et tegneprogram, som automatisk udregner den mest optimale placering af skabelonen. Og med en skærebredde på tre meter kan vi stort set skære alle typer af emner op til 25 millimeters tykkelse i alt fra blød PVC til gummi og blød PU – og på langt kortere tid. Hvor vi tidligere brugte tre timer på et emne, bruger vi med SmartCut, inklusiv opstilling, nu 25 minutter til samme emne.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11