23948sdkhjf

Klumme: Engroserhvervene på vej ud af krisen

De tekniske engroserhverv, som typisk er underleverandører til industrien, er blevet særlig hårdt ramt af den økonomiske krise, men begynder nu at mærke fremgang.
Klumme af Steen Rytlig, branchedirektør Dansk Erhverv – Teknik

Den økonomiske krise har været hård ved engrosbranchen. Fra omsætningen i engroserhvervene toppede i andet kvartal af 2008, til den nåede bundniveauet i første kvartal af 2009, er der sket en kvartalsvis nedgang på 57 mia. kr. - svarende til 21 %.

Især de tekniske engrosvirksomheder har kæmpet for at holde sig oven vande, men nu er udviklingen ved at vende, viser en analyse fra erhvervsorganisationen Dansk Erhverv.

- På trods af nogle hårde år for de tekniske engrosbrancher, har de været meget tilpasningsdygtige – blandt andet ved at afsøge nye markeder i udlandet, indgå strategiske partnerskaber og etablere nye lagerstyringsmetoder, forklarer branchedirektør i Dansk Erhverv Steen Rytlig.

- Det overordnede billede er således, at engrosvirksomhederne har foretaget de nødvendige tilpasninger efter krisen. Så længe samfundsøkonomien ligger underdrejet, kan branchen ikke for alvor komme tilbage på vækstsporet, men samlet set er engrosvirksomhederne klar til, at der igen kommer gang i væksten, siger han.

- Derfor ser vi også, at de tekniske engrosvirksomheder i stigende grad ser positivt på fremtiden, siger Steen Rytlig.

Forventninger til fremtidig omsætning, netto:







Krisens vindere og tabere
Der er dog væsentlige forskelle på, hvor hårdt forskellige underbrancher af engrosområdet har været ramt af krisen. Nedenfor ses en oversigt over, hvordan omsætningen inden for en række engroserhverv var i 2009 i forhold til 2008.





































Kilde: Danmarks Statistik FIKS1 og egne beregninger. Indeks 100=2008.

Kilde: Dansk Erhverv - Teknik http://www.ntlnet.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109