23948sdkhjf

Medarbejdere hjalp Automatic Syd ud af krisen

Medarbejderne hos den sønderjyske automationsspecialist gik frivilligt ned i løn. Pengene kommer dog retur til medarbejderne i form af en bonus, når krisen er helt overstået.
- Krisen har været hård ved os, ligesom den har været ved alle andre. Først kunne alt lade sig gøre. Vi havde virkelig travlt, hvilket gav stigninger i omkostningerne. De kom helt ud af trit med virkeligheden. Men nu mener jeg, at vi er kommet igennem med et andet koncept og en omkostningsstruktur, der er meget bedre, udtaler René K. Johannsen, administrerende direktør hos Automatic Syd, til Børsen.

For at tøjle omkostningerne bad virksomhedens ledelse i efteråret 2010 medarbejderne om at gå ned i løn for at hjælpe Automatic Syd gennem krisen. Lønnedgangen var dog ikke ubetinget, for samtidig blev det aftalt, at lønnedgangen vil blive udbetalt som bonus, hvis budgettet for 2011 overholdes.

Ekstra kapital
Samtidig med lønnedgangen besluttede Automatic Syds ejere sig også for at gøre en ekstra indsats. Selv om der umiddelbart ikke var problemer med virksomhedens likviditet, skød ejerne yderligere 2 mio. kr. ind i selskabet for at skabe en bedre soliditet.

Og planen ser ud til at virke. Efter alt at dømme vil det lykkes at overholde budgettet for 2011. Anden halvdel af 2010 bød på stigende ordreindgang og aktivitet, og fortsætter det, vil Automatic Syd vokse med 10 % i 2011.

Det stigende aktivitetsniveau betyder også, at der så småt er ved at blive behov for flere medarbejdere. Da aktiviteten var lavest, var Automatic Syd nede på ca. 50 medarbejdere, men nu ligger tallet omkring 60. Der er dog stadig et stykke til de 90 medarbejdere, man havde, da det gik eller bedst.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095