23948sdkhjf

Dansk hybridanlæg klar til næste skridt

Floating Power Plant kan nu sætte tal på året for idriftsættelse af første kommercielle anlæg.

Efter detaljerede undersøgelser og analyser af projektet Katanes placeret ud for kysten ved Caithness og Sutherland i det nordlige Skotland er DP Energy og det danske selskab med hybridanlægget Floating Power Plant klar til næste skridt.

- Efter danske forhold har vi foretaget en VVM-screening, som har været i offentlig høring, en net-screening, en lease-screening samt en screening af afregningsprisen, fortæller Anders Køhler fra Floating Power Plant.

Udarbejdelse af den fulde VVM-redegørelse for projektet i Skotland kan nu gå i gang.

- Vi anser Katanes som en fremragende placering for den videre udvikling af teknologien for flydende vind- og bølgeenergi. Vi ser frem til at påbegynde arbejdet med VVM-redegørelsen. Samtidig evaluerer vi på potentialet for yderligere udvikling i Skotland, siger Simon De Pietro, CEO hos DP Energy.

DP Energy har indgået kontrakter med Floating Power Plant om udviklingen af tre kommercielle projekter i henholdsvis Wales, Irland og Skotland.

Planen er, at når projekterne er fuldt udbyggede, vil de hver især bestå af over 200 MW af Floating Power Plants hybridanlæg, et bølgekraftværk med en vindmølle på toppen.

Kommercialisering i 2021-2022
For Anders Køhler, der har udviklet på Floating Power Plant i rigtig mange år, er dette skridt lidt af et kvantespring.

Han er i hvert tilfælde kommet så langt i processen, at han nu er klar til at sige noget mere præcist om tidspunktet for kommercialisering.

- Med den her beslutning bevæger vi os hen mod kommercialiseringen af vores anlæg baseret på den patenterede P80-platform, siger Ander Køhler, og fortsætter:

- Det ser nu ud til, at konstruktions- og driftsfasen af det første kommercielle anlæg bliver i 2021-2022. Det første projekt bliver på 2-3,6 MW bølgeenergi og 7-8 MW vindenergi. Det skal indledningsvist efterfølges af en række anlæg med samlet kapacitet på op til 47 MW og derfra udbygges til over 200 MW.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093