23948sdkhjf

Atter gang i robotsalget

Efter finanskrisen har danske industrivirksomheder atter fået mod på at investere i nye robotter.
Finanskrisen satte en effektiv stopper for mange industrivirksomheders lyst og evne til at investere i nye industrirobotter, men nu går det bedre for landets robotforhandlere. De melder samstemmende om fremgang – og især fjerde kvartal 2010 har givet fine salgstal.

- I jern- og maskinindustrien ser vi de større investeringer lige nu, og det er positivt, for det er en branche, der har været virkelig hårdt ramt, udtaler Steffen Enemark fra ABB Robotics til Børsen.

Lettere adgang til finansiering
Han bakkes op af Enrico Krog fra Universal Robots. Her bød 2010 generelt på gode salgstal med en seksdobling af omsætningen, og især slutningen af året var en succes.

Enrico Krog vurderer, at virksomhederne dels har fået mere mod på at investere i fremtiden og endnu vigtigere, så er det blevet lettere at få adgang til finansiering af projekterne.

Hos Dansk Robot Forening understreger formand Leif Dalum vigtigheden i til stadighed at investere i automatisering. Det er, mener han, et must, hvis vi vil bevare produktion i Danmark i fremtiden.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078