23948sdkhjf

Prismodtager: Det er overvældende

Bitvas elevpriser 2018 blev uddelt på brancheforeningens generalforsamling. Elever hos Flextek og JR Tool modtog priserne.

En check på 5.000 kr., gaver og masser af klapsalver.

Det var, hvad 26-årige Jonas Stenkjær og 22-årige Joakim Frimann Pedersen kunne tage med hjem fra Herning Kongrescenter den 15. marts som modtagere af Bitvas elevpriser 2018, uddelt på brancheforeningens generalforsamling.

Jonas Stenkjær er i lære som automatiktekniker hos Flextek i Hedensted, og han var indstillet til prisen for at have udvist særlig interesse og initiativ i forhold til sit arbejde med opstilling og implementering af Flexteks robotter ude i industrien.

- Jeg er meget overvældet over, at virksomheden synes så godt om mit arbejde, det betyder meget, sagde en smilende Jonas Stenkjær efter prisoverrækkelsen.

Han er 2½ år inde i uddannelsen som automatiktekniker på Syddansk Erhvervsskole, og han er ikke i tvivl om, at han har valgt den helt rigtige karriere.

- Jeg valgte det her for at arbejde med robotter, og jeg synes, at Flextek var det helt rigtige sted for mig, fordi der hos Flextek er samspil mellem robot og maskine, forklarede Jonas Stenkjær, som selv var med til at skabe sin praktikplads.

For Flextek søgte egentlig slet ingen automatiktekniker-elev, men Jonas Stenkjær bankede selv på, og så blev der lavet en aftale. Og prismodtageren er overbevist om, at han bankede på den helt rigtige dør.

- Jeg skal arbejde i det her fag, det er jeg helt sikker på, for det er her, jeg bliver prøvet og udfordret, og så kan jeg rigtig godt lide samspillet med kunderne, sagde Jonas Stenkjær.

Tændt på specialværktøjer
22-årige Joakim Frimann Pedersen var den anden prismodtager. Han er i lære som handelselev i JR Tool i Vejle. som er specialister i skærende værktøj og spåntagning.

Joakim Frimann Pedersen fik prisen for sit selvstændige arbejde, sin punktlighed og for at tage ekstra fat, når der er brug for det.

Prismodtageren er i dagligdagen med til at modtage og håndtere ordrer og deltage i vejledningen af kunderne, og han føler sig på helt rette plads.

- JR Tool er en lille virksomhed med fokus på specialværktøjer, som jeg synes er et spændende område. Og så er de gode til at lære mig op, sagde prismodtageren, der er færdiguddannet til november i år.

Og det er langt fra usandsynligt, at der også efter den dato stadig står JR Tool på visitkortet.

- Hvis jeg kan blive i JR Tool, så gør jeg det, sagde prismodtageren, der tager sin uddannelse på Business College Syd, Mommark og nærmest er født ind i de skærende værktøjer.

Siden 1970’erne har Falster-virksomheden VO ApS nemlig været i familiens eje, og VO både sliber og sælger skærende værktøj. Virksomheden drives i dag af Joakim Frimann Pedersens far.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.143