23948sdkhjf

Sanistål klar til nye elever

Efter to år uden nye elever tager den danske grossistvirksomhed nu 15 elever ind fordelt over det meste af landet.
I disse dage er medarbejdere fra Sanistål på vej ud på landets handelsskoler for at fortælle om det at være elev i Sanistål-koncernen. Med sig har de en folder, der skal overbevise handelseleverne om, at der er spændende fremtids- og karrieremuligheder i Sanistål. Og uddannelseskoordinator Vibeke Ulsøe Rasmussen er da heller ikke i tvivl om, at de 15 elevpladser fordelt over det meste af landet nok skal blive besat af velkvalificerede unge.

- Sanistål er et godt sted at være elev. Vi tager den interne del af uddannelsen meget seriøst og vil gerne have elever, der har ambitioner. Samtidig er Sanistål jo også en arbejdsplads, hvor der er et godt miljø med gode kolleger - altså hvor der er rart at være. Fra tidligere år ved vi, at de kommende elever hører om os og uddannelsen fra tidligere elever, der anbefaler os - så vi plejer at få nogle meget motiverede ansøgere, forklarer Vibeke Ulsøe Rasmussen.

Optimisme i koncernen
Gennem årene har det nærmest været fast tradition, at Sanistål tog en gruppe nye elever ind hvert år i september. Men faktisk har Sanistål ikke søgt nye elever siden sommeren 2008.

I Sanistål-koncernen lægger man ikke skjul på, at det skyldes finans- og byggekrisen, der ramte grossisterne hårdt, og ud over at stoppe med at tage elever ind måtte Sanistål i efteråret 2008 og 2009 sige farvel til mere end hver tredje medarbejder. Men nu vejrer grossistvirksomheden forårsluft efter en periode, hvor også kunderne er begyndt at få optimismen tilbage.

- Ingen tvivl om, at der er optimisme i Sanistål - vi tror på, at der bliver brug for flere hænder i de kommende år. Derfor har direktionen også ønsket at fremtidssikre os gennem at få nye elever ind. Vismændene peger jo på, at vi kommer til at mangle arbejdskraft i løbet af få år, og selv om vi har en rigtig fornuftig aldersfordeling blandt medarbejderne i Sanistål, er der jo også medarbejdere over 60 år - som måske har været her i 40 år. Og de skal også på pension på et tidspunkt – og så skal de jo gerne have givet deres viden og erfaring videre til næste generation, slår Vibeke Ulsøe Rasmussen fast.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094