23948sdkhjf

Andet halvår reddede Migatronic-regnskab

En stærk slutspurt i 2017 gjorde, at svejsemaskine-koncernens overskud endte højere end forventet.

Migatronic-koncernen, som omfatter Migatronic A/S og Migatronic Automation A/S i Danmark samt en række udenlandske salgsdatterselskaber, kom ud af regnskabsåret 2017 med den højeste toplinje de sidste fem år og den højeste bundlinje de seneste ti år.

Omsætningen steg som forventet mere end 3 procent til cirka 315 mio. kr., mens overskuddet før skat (EBT) realiserede en stigning på knap 4 procent til 10,5 mio. kr., hvilket overstiger forventningerne på mellem 6 og 9 mio. kr.

- Vi glæder os over at kunne fremlægge et samlet set tilfredsstillende regnskab for koncernen, der lever op til forventningerne både i forhold til omsætning og indtjening. Vi har i 2017 oplevet fremgang i hovedparten af vores europæiske salgsdatterselskaber og på en række importørmarkeder. Det skyldes stort set samtlige af vores produktgrupper, som alle har klaret sig godt under et stort prispres i markedet, udtaler Peter Roed, der er bestyrelsesformand for Migatronic-koncernen.

Solidt andet halvår
Den positive udvikling er desuden opnået trods et svært første halvår, hvor især salget inden for automatisering ikke nåede det forventede niveau:

- Mens vores hovedforretning inden for salg af svejsemaskiner samt tilbehør hertil har været på et tilfredsstillende niveau gennem hele 2017, levede salget af svejseautomatiseringsløsninger ikke op til forventningerne i første halvår. Migatronic Automation henter langt størstedelen af sin indtjening gennem større automationsprojekter, og her oplevede vi en tilfredsstillende udvikling i både omsætning og indtjening i andet halvår, siger Peter Roed.

En ny standardiseret svejseautomationsløsning til mindre komplicerede produktionsopgaver har været med til at drive omsætningsfremgangen i 2017:

- Der har været en enorm interesse for vores fleksible og yderst brugervenlige automationsløsning, som går under navnet CoWelder. Vi har ramt et behov midt i markedet, da mange virksomheder endnu ikke er klar til eller har behov for store fuldautomatiske svejseanlæg, der tilmed også udgør en væsentlig større investering. Vi har derfor fortsat store forventninger til vores nye produktsegment inden for mindre kollaborative svejserobotter, fortæller Peter Roed.

Tilsvarende vækst i 2018
I 2018 forventer Migatronic en vækst i omsætningen på 4-8 procent samt en fremgang i resultatet før skat til niveauet 10-15 mio. kr. Fremgangen skal blandt andet realiseres gennem yderligere investeringer i innovation og produktudvikling, der i 2017 beløb sig til hele 9,6 mio. kr.:

- Ambitionen er at øge både top- og bundlinje i 2018, da vi ser nogle gode vækstmuligheder i markedet. Mange danske virksomheder trækker eksempelvis produktionen hjem i disse år og investerer i automatisering. Her forventer vi at kunne opnå en endnu større del af markedet for både standardiserede og kundetilpassede automatiseringsløsninger, og vi anser udvikling af både nye og eksisterende produkter for at være en helt afgørende faktor i at kunne realisere dette, udtaler Peter Roed.

Migatronic har også introduceret to nye højteknologiske svejseløsninger på markedet i løbet af 2017, og koncernen har derfor endnu til gode at se det fulde afkast af disse investeringer.

- Vi er i dag langt mere fokuseret på software end hardware, og det er lanceringen af vores nye svejsemaskine Sigma Select i slutningen af 2017 et rigtig godt eksempel på. Denne maskinserie samler nemlig funktionerne fra en lang række svejsemaskiner i én maskine, og vi forventer derfor at se succesen af vores nye produkt afspejle sig i næste års regnskab, slutter Peter Roed.

Svejsemaskinefabrikken Migatronic A/S
mio. kr. 2017 2016
Nettoomsætning 314,7 204,3
Resultat af primær drift 12,2 12,4
Resultat før skat 10,5 10,1
Årets resultat 7,8 6,9
Balancesum 224,4 208,0
Egenkapital 131,4 125,8
Antal ansatte 306 305
Regnskabsåret blev afsluttet 31. december 2017

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078