23948sdkhjf

Officielt: L’easy-milliardær køber halvdelen af Dinex

Udstødningsspecialisten Dinex har indgået partnerskab med 3C Groups. Målet er, at Dinex skal fordoble omsætningen til 2 mia. kr. i 2020.

Den fynske virksomhed Dinex forventer en markant vækst de kommende år, og nu har Dinex indgået et partnerskab med 3C Groups, der blandt andet ejer 3C Retail, Værsgo, Nørgård Mikkelsen, Hesehus og Odense Sport & Event.

3C Groups’ CEO og ejer, Niels Thorborg, og Torben Dinesen, CEO og ejer af Dinex, har kendt hinanden i mange år, og Niels Thorborg har fulgt udviklingen i den fynske virksomhed, der er global leverandør af emissionssystemer til diesel- og gasmotorer til lastbiler og entreprenørmaskiner.

- Det har været vigtigt for mig at tiltrække en investor og partner, som tror lige så meget på Dinex som jeg - og det gør 3C Groups og Niels Thorborg. Der var stor interesse fra flere andre investorer, men vi har fundet en partner, som deler vores ambitioner og visioner for fremtiden. Samtidig ser jeg frem til samarbejdet med Niels Thorborg, som jeg har stor respekt for, og som bliver en stærk sparringspartner i det videre arbejde med at indfri vores vækstpotentiale, siger Torben Dinesen.

I det nye partnerskab bliver Dinex-ejerskabet ligeligt delt mellem de to virksomheder, og de to virksomhedsejere er enige om retningen og præmisserne for partnerskabet. Blandt andet tilføres virksomheden kapital, som skal være med til at opnå den forventede vækst.

- Vi ser begge et attraktivt potentiale for vækst, og med det fælles fokus var det nemt at nå frem til et stærkt fundament for vores fremtidige samarbejde. Dinex har været gennem en særdeles god udvikling, hvor bestyrelsen og ledelsen på kun tre år er lykkedes med at triple virksomhedens EBITDA. Det er dygtigt arbejde af såvel ledelse som medarbejdere, siger Niels Thorborg.

Fakta om virksomhederne

Dinex udvikler og producerer udstødnings- og emissionsteknologiske løsninger til OEM-leverandører af lastbiler og entreprenørmaskiner i hele verden samt reservedele og udstødningssystemer til eftermontering på tunge køretøjer. Virksomheden blev grundlagt i 1982. I dag har Dinex et globalt produktionssetup med otte fabrikker i USA, Kina, Rusland og Europa. Koncernen beskæftiger cirka 1.300 medarbejdere fordelt på 17 selskaber.

Erhvervsmanden Niels Thorborg ejer en bred vifte af virksomheder. 3C Groups, der blandt andet tæller L’easy, DER og 24 Inspirationsforretninger, der er omdannet til kæden Værs’go. Desuden er Niels Thorborg gået ind i robotbranchen, hvor han har købt sig ind i Blue Ocean Robotics. Han ejer fortsat Odense Sport & Event, der blandt andet ejer OB, Odense Congress Center og Kaj Thor Catering, samt Nørgård Mikkelsen og it-firmaet Hesehus. Niels Thorborg har de seneste år investeret massivt i ejendomsbranchen. Thorborgs koncern omsatte i 2016 for 1,6 mia. kr., tjente 456 mio. kr. før skat og havde en egenkapital på 2,1 mia. kr.

Vækstpotentialet skal indfries
I de senere år er Dinex lykkedes med en stærk udvikling, som primært er drevet af virksomhedens tilstedeværelse i Europa, Rusland, Kina og USA, og virksomheden nåede i 2017 over 1 mia. kr. i omsætning.

- Forbedringen er blandt andet et resultat af de ændringer, vi lavede for år tilbage, hvor vi opgraderede vores organisation, lukkede to fabrikker i henholdsvis Danmark og Tyskland og øgede vores salg med forbedret profitabilitet, siger Torben Dinesen og tilføjer, at væksten desuden understøttes af virksomhedens planer om at ekspandere på både reservedelsmarkedet og OEM-markedet.

Samtidig er Dinex allerede i gang med strategiplanen "Fuel for the Future", der frem til 2020 omfatter systemsalg til globale og regionale producenter som Volvo, Caterpillar, Kamaz i Rusland og Dongfeng i Kina samt forøgelse af reservedelssalget i både Europa og USA.

- Vi er for alvor begyndt at trænge igennem på det amerikanske reservedelsmarked, hvor markedsandelen af diesel-partikelfiltre og diesel oxidation-katalysatorer skal øges til 10 procent frem mod 2020, ligesom vi netop har sat gang i serieproduktionen til den kinesiske storkunde Dongfeng, som sidder på 20 procent af det kinesiske lastbilsmarked. Derfor forventer vi et salg, der er cirka 200-300 millioner højere i 2018 og samtidig indfri vores omsætningsmål frem mod 2020, siger Torben Dinesen.

Retningen for fremtiden er med andre ord på plads, og de to partnere er enige om både mål og midler.

- Jeg har fulgt Dinex’ flotte udvikling igennem mange år og har stor ros til og respekt for det arbejde, der er blevet lavet. Dinex har udviklet en stærk strategi for fremtiden, og virksomheden har et unikt systemkoncept og nogle teknologier, der efterspørges af OEM- og reservedelskunder i hele verden. Der er et stort potentiale, og jeg føler mig overbevist om, at Dinex kan fortsætte den stærke udvikling. Den rejse vil jeg være med på, siger Niels Thorborg.

Partnerskabet træder i kraft pr. 1. april 2018.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079