23948sdkhjf

Storordre til Termas udbyggede Grenaa-fabrik

Det danske teknologiselskab indgår ny, langsigtet aftale om komponenter til mindst 440 F-35 kampfly.

Terma og Lockheed Martin har netop underskrevet den anden langsigtede aftale (LTA) om komponenter til F-35 kampfly. Det oplyser det danske teknologiselskab i en pressemeddelelse. 

Produktionen vil ske på Tremas fabrik i Grenaa, hvor der er investeret 600 mio. kr. i nyt maskineri, optimeringer og en udbygning.  

Aftalen, som gælder Low Rate Initial Production (LRIP) parti 12-14, omfatter komponenter til 440 F-35 kampfly plus reservedele

Udbygger mulighederne
- Denne aftale med Lockheed Martin er af stor vigtighed for Terma, idet den giver os mulighed for fortsat at udnytte de mulighder, selskabet har for at levere best-value komposit og samlearbejde til F-35 programmet ud over vores nuværende kontrakter, siger Jens Maaløe, og fortsætter: 

- I 2017 afsluttede Terma en omfattende mangeårig investering i vores danske fabrik, som sikrer og forbedrer vores solide, pålidelige teknologiske base for fremtidig udvikling af programmet.

F-35 Lightning II Joint Strike Fighter blev i 2016 valgt som Danmarks kommende kampfly, da regeringen valgte at købe 27 styk F-35A kampfly som erstatning af F-16 jagerne. 

 I 2013 indgik Terma en langsigtet aftale med Lockheed Martin om produktion af kompositkomponenter til alle udgaver af F-35'ere. Det danske selskab har også indgået yderligere aftale med Northrop Grumman Corporation, BAE Systems, General Dynamics og Marvin Engineering.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094