23948sdkhjf

Dansk fjeder-opkøb investerer 10 millioner kroner

Danske Hagens Fjedre købte svenske Spring Systems, som nu investerer 10 mio.kr. i en Bihler GRM NC stanse- og form­maskine.

Svenske Spring Systems, der laver fjedre, har lavet sin største maskininvestering nogensinde. Det drejer sig om en satsning i 10 mio. kr.-klassen.

Den nye maskine er en Bihler GRM NC, en CNC-styret stanse- og formmaskine, som især er egnet til at lave komplicerede detaljer med høj hastighed. Investeringen er blevet mulig efter, at danske Hagens fra Støvring i Nordjylland opkøbte den svenske fjederkonkurrent i foråret 2017.

- Vi skal kunne vokse os betydeligt større. Målet er at øge salget med 50 procent i løbet af de næste år, siger Spring Systems’ administrerende direktør, Göran Appert, til svenske Metal Supply.

Bilindustri er størst
Spring Systems har blandt andet kunder inden for bilindustrien, skov, bygge og hvidevare-området.

- Bilindustrien er vores største kundegruppe med omkring 80 procent af vores salg, siger Göran Appert.

Bihler GRM NC-maskinen er udstyret med det nye leantool-system, som er et modulært værktøjssystem, der er direkte beregnet til Bihlers servostyrede RM-NC og GRM-NC stanse- og formemaskiner. Alle procestrin følger et standardiseret mønster; fra planlægning, design, fremstilling og montage af værktøjer til installation og fuld produktion.

Samtidig er Leantool tilknyttet en database med over 5.000 stansede og bukkede detaljer, og systemet kan derfor bruges til at lave et automatisk forstudie af den bedst egnede produktionsmetode.

Beslutningen om investeringen blev taget 8. december og forventes leveret i starten af 2018.

Svensk synergi hjælper
Danske Hagens Fjedre kan allerede se de svenske synergier smitte af bundlinjen.

Ved årsskiftet overtog fjederproducenten fra Støvring svenske Spring Systems, der har store kunder i bilindustrien. Og opkøbet bidrager til indtjeningen, der vokser til et rekordniveau på 15,8 mio. kr.

- Mange af vores kunder kigger på antallet af leverandører og vil gerne have færre, fordi det koster i administration. Her kan vi nu tilbyde en større produktpalet på grund af det svenske opkøb, og det er med til at give mere omsætning hos eksisterende kunder og nye kunder, siger Henrik Hagens, administrerende direktør i Hagens Fjedre.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078