23948sdkhjf

AVK kickstarter væksten med nye rekorder

Organisk vækst og opkøb giver stor vækst hos ventilkoncernen AVK. Den globale koncern med hovedsæde i midtjyske Galten vokser i sit nyeste regnskabsår med 26 procent på toplinjen til knap 4,8 mia. kr., hvilket er rekord.

Samtidig er driftsresultatet også vokset med raketfart og over 70 procent til rekorden 364,4 mio. kr.

- Vores mål var at nå en omsætning på minimum 4 mia. kr. og en indtjening, der fulgte med. Så vi er naturligvis tilfredse med resultatet, meget tilfredse, fastslår Niels Aage Kjær, der står i spidsen for den familieejede koncern, i en pressemeddelelse.

AVK-koncernen er en notorisk vækstvirksomhed, der gennem historien har fordoblet sin omsætning hvert sjette år. Årets rekorder bliver dog sat efter regnskabsåret 2015/2016, hvor omsætningen stagnerede, og indtjeningen skuffede.

Vokser i modne og nye markeder
Den markante vækst og den rekordhøje indtjening skyldes ifølge Niels Aage Kjær en lang række faktorer.

- Vi har generelt set en positiv udvikling i AVK-markeder, men vi har samtidig styrket vores position både på de mere modne markeder i Europa, USA og Australien og på emerging markets i Afrika og Asien, blandt andet gennem et bredere produktprogram og ved at sikre lokal tilstedeværelse gennem opkøb og etablering af selskaber, siger Niels Aage Kjær, der sætter næsen op efter mere vækst.

- I indeværende regnskabsår er vi godt på vej mod en omsætning på den rigtige side af 5 mia. kr., og vi forventer, at indtjeningen følger med.

Vækst gennem opkøb og organisk udvikling
Gennem regnskabsåret 2016/2017 har AVK fortsat tidligere års opkøb. Overtagelsen af den australske gruppe Wang Holdco med produktionsselskaberne Currumbin og Wang og overtagelsen af den engelske koncern Fusion Group indebar en markant udbygning af både produktprogram og markedsposition på disse og de omgivende markeder.

Derudover er der erhvervet to mindre selskaber i henholdsvis Tyskland og Sydafrika.

- Sammenlagt udgør omsætningen i de opkøbte selskaber godt 10 procent af koncernens omsætningsvækst. Det betyder, at 16 procent af væksten er organisk, hvilket vi finder meget tilfredsstillende, siger Lars Kudsk, finansdirektør i AVK.

Lars Kudsk glæder sig også over, at overskudsgraden er løftet fra 5,6 procent til 7,6 procent, der betyder, at AVK er tilbage på et niveau, der ligner årene før 2015/2016. Denne forbedring har naturligvis stor effekt, når omsætningen vokser med 26 procent.

Dansk datterselskab tredobler omsætningen
Med årets opkøb omfatter AVK-koncernen i alt 93 operationelle selskaber og seks associerede selskaber, der opererer i flere end 30 forskellige lande. Gennem opkøbene er staben øget med mere end 400 medarbejdere til i alt godt 3.800 medarbejdere. Heraf er cirka 600 beskæftigede i Danmark.

Omsætningen genereret i Danmark nåede 1,5 mia. kr. gennem en vækst på 28 procent og oversteg dermed koncernens samlede vækst. Bag væksten ligger en generel positiv udvikling og ikke mindst en markant udvikling i datterselskabet Flonidan, som er førende inden for produktion og salg af smart-teknologiske gasmålere.

- Flonidan tredoblede omsætningen i 2016/2017, blandt andet i kraft af stor succes i England og Holland, hvor der i disse år sker en systematisk udskiftning af gasmålere. Sidste år leverede Flonidan over 800.000 målere til disse markeder, og vi forventer, at det tal stiger til mere end én million i indeværende år, siger Lars Kudsk, der forventer, at Flonidan fortsætter den ekspansive vækst og kan udnytte succesen i England og Holland som springbræt til andre markeder.

AVK Holding
mio. kr. 2016/17 2015/16
Nettoomsætning 4.767,3 3.785,0
Driftsresultat 364,4 212,7
Årets resultat 171,7 81,4
Overskudsgrad (primær drift) 7,6 % 5,6 %
Regnskabsåret blev afsluttet 30. september 2017

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094