23948sdkhjf

Ærøs nye el-færge forsinket nok engang

Først i august 2018 ventes el-færgen 'Ellen' indsat.

Indsættelsen af el-færgen 'Ellen', der var planlagt at finde sted i april 2018, forventes udsat til august 2018.

- Eksisterende problemer under design- og konstruktionsfasen har medført yderligere forsinkelse, således at den seks måneders lange apterings- og installationsfase først blev påbegyndt i oktober 2017. På trods af en stor indsats fra Søby Værft, deres underleverandører og de øvrige partnere i E-ferry konsortiet, har det ikke været muligt at forkorte apteringsfasen og dermed indhente noget af den allerede eksisterende forsinkelse, skriver  El-færgeprojektet E-ferry i en pressemeddelelse.

Hertil er man i konsortiet blevet enige om at forlænge den tid, der oprindeligt var afsat til såkaldt "commissioning", det vil sige til test og idriftsættelse af en del af de komplekse systemer og komponenter, der skal installeres ombord på el-færgen. Denne proces forlænges med otte uger. Det sker for at sikre, at alle systemer og komponenter fungerer, som de skal, både hver for sig og når de forbindes, inden el-færgen overhændes til Ærøfærgerne og Ærø Kommune.

Ærøfærgerne og Ærø Kommune forventer derfor, at el-færgen overdrages den 7. juni 2018, hvorefter Ærøfærgerne skal bruge seks uger til prøvesejlads, inden el-færgen kan sejle med passagerer i normal rutefart.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078