23948sdkhjf

Året der gik: De hyrede og de fyrede

Der er travlt i den danske metalindustri, og det betød heldigvis, at der var langt mellem afskedigelserne i 2017.

En enkelt virksomhed skilte sig desværre negativt ud i den sammenhæng – nemlig Siemens Gamesa. Allerede i februar besluttede vindmølleproducenten at lukke sin fabrik i Engesvang: Siemens lukker jysk fabrik.
Siden fulgte afskedigelse af 600 medarbejdere på vingefabrikken i Aalborg i august: Siemens fyrer 600 medarbejdere i Aalborg.
Og sidst men ikke mindst skulle man i december afskedige 400 medarbejdere i Brande og Vejle: Her rammer Siemens Gamesas seneste fyringsrunde.

Hos Bladt Industries har man redet på en succesbølge de seneste år, men pres fra kunderne for at få priserne ned betød i januar, at 230 stillinger blev skåret væk: Massefyringer på vej hos Bladt.

Anderledes positiv var stemningen hos MHI Vestas, der i løbet af 2017 for alvor begyndte at opskalere produktionen i takt med, at ordrerne tikkede ind: MHI Vestas skaber 400 nye arbejdspladser i Danmark.

Gang i den var der også hos Muehlhan, der vandt en storordre hos Mærsk Olie & Gas – det betød masseansættelser: Muehlhan vil ansætte 300 medarbejdere på to uger.

Her er et par af de andre historier om oprustninger og nedskæringer, der hittede på Metal Supply i 2017:

Terma tilpasser - 23 mister jobbet
Lindø tørster efter dygtige svejsere
60 sydfynske vindmølle-job reddet af tysk gigant
50 smede og svejsere på to måneder
Forsvarsfirma fyrer alle ansatte
Danfoss dobler op i Silkeborg
B&W Vølund planlægger massefyringer

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064