23948sdkhjf

Siemens og Statoil udvider samarbejdet

De to koncerner har indgået en aftale om teknologiudvikling. I første omgang vil samarbejdet omhandle vindkraft, undervandsteknologi, elektroteknologi og energieffektivisering.
Et samarbejde giver de bedste forudsætninger for udvikling af fremtidig, banebrydende teknologi, mener de to selskaber. Ambitionen er at udvikle teknologiske løsninger, der bidrager til mere effektiv og miljøvenlig produktion.

- Dette er en strategisk vigtig aftale for Statoil, siger Halfdan Knudsen, direktør for proces- og raffineringsteknologi hos Statoil.

Bygger videre på eksisterende samarbejde
Siemens er i forvejen en vigtig leverandør for Statoil inden for flere områder, og de to selskaber samarbejder i forvejen om teknologiudvikling – blandt andet med Hywind-projektet, hvor man vil forsøge at kommercialisere flydende vindmøller.

Med den nye aftale laves en paraplyaftale for at strukturere det fælles udviklingsarbejde. Samarbejdet organiseres inden for tre områder; vindkraft, undervandsteknologi samt elektrisk teknologi og energieffektivisering

- Dette er vigtige områder for Statoil og områder, hvor vi må samarbejde med leverandørerne for at få udviklet den teknologi, vi har brug for, siger Halfdan Knudsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094